İşte CHP’nin 2023 vizyonu! Kılıçdaroğlu’ndan balıkçılara bakanlık sözü

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olunca Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kuracaklarını söyledi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısına katıldı.

Burada partililere seslenen Kılıçdaroğlu, birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.  Toplantıda balıkçıların misafir edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sektörün sorunlarını dile getirirken bir vaadini açıkladı.

“Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kuracağız”

Kılıçdaroğlu, balıkçılara bakanlık sözü verdi. CHP Lideri, “Balıkçı kardeşlerimiz aramızda, onlara hoş geldiniz diyoruz. Sorunlarınız var biliyorum. Kendinizi yalnız hissediyorsunuz bunu da gayet iyi biliyorum. Mazot fiyatlarının arttığını biliyorum. Şu formülü asla unutmayın; balıkçının mazot fiyatı eşittir lüks yatın mazot fiyatı.

Ona kaçtan veriliyorsa balıkçıya da o fiyattan vereceğiz. Ucuz mazot vereceğiz. Ağlar çok pahalı biliyoruz. Özel teşvik getirilmesi gerekiyor. Söz verdim bir daha sizin huzurunuzda söz vereyim. İktidar olunca sizin bankalardan çektiğiniz kredilerin faizlerini sileceğiz. Balıkçılığın bir acil eylem planına ihtiyacınız var. Bunlar bunu yapamazlar. Balıkçılığın meslek olarak da bir tanımı yok. Bir tanıma ihtiyacı var. Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kuracağız. Sizin de bir muhatabınız olacak devlet içinde.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın