Pakistan’da güven oylaması sonucunda Başbakan İmran Han hükümeti düşürüldü

Pakistan’da güven oylaması sonucunda Başbakan İmran Han görevden alındı.  Pakistan Meclisi, Başbakan Han’a karşı güvensizlik oylaması oturumu için toplandı. Yapılan oylamada Pakistan Başbakanı İmran Khan güven oylaması sonucunda görevden alındı.
İmran Han güven oylamasını 142’ye karşı 199 oyla kaybetti
OYLAMA ÖNCESİ MECLİS BAŞKANI İSTİFA ETTİ
Oylamadan hemen önce Meclis Başkanı Asad Kayser ve Başkan Yardımcısı Kasım Suri, istifa etti.  Meclis oturumunu, güvensizlik oylaması için bastıran muhalefetteki Pakistan Müslüman Ligi-Navaz’dan milletvekili Ayaz Sadık yönetti.  Anayasa Mahkemesi, 7 Nisan’da verdiği kararla Başbakan Han’a karşı güvensizlik oylamasının gerçekleştirilmesinin önünü açmıştı.
MECLİS ÜSTÜNLÜĞÜ MUHALEFETE GEÇMİŞTİ
Han’ın ittifak kurduğu ve Meclis’te 7 milletvekiline sahip Birleşik Halk Hareketi (MQM-P), 4 vekile sahip Belucistan Avami Partisi (BAP) ve bir parlamentere sahip Cumhuriyetçi Vatan Partisi (JWP), muhalefetin yanında yer alacağını duyurmuştu. Hükümetin ittifak kurduğu partilerin güvensizlik oylamasında muhaliflerin yanında yer alacağını açıklamasıyla meclis üstünlüğü muhalefet blokuna geçmişti.

Öte yandan iktidardaki Pakistan Adalet Hareketi Partisi’nin (PTI) en az 13 milletvekili Başbakan Han’a karşı muhaliflerin yanında oy kullanacağını açıklamıştı.
Pakistan Ulusal Meclisi, 342 milletvekilinden oluşuyor. Başbakan Han’ın görevden alınması için en az 172 oy gerekiyor. Başbakan Han’a karşı güvensizlik oylaması önergesi, 28 Mart’ta parlamentoda 161 evet oyuyla kabul edilmişti.
TEHDİT EDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI
Pakistan Başbakanı İmran Han, Muhalefetin beni görevden alma girişimi, ABD’nin iç politikamıza açık müdahalesidir.” dedi.
‘TEHDİT MEKTUBU ALDIM’
Han, 8 Mart’ta Washington’daki Büyükelçilerinin ABD’li yetkililerle buluştuğunu ve resmi bir toplantıda ona “tehdit mektubunun” verildiğini söylemişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın