Her şerden bir hayır vardır! ABD’den Türkiye’ye F-16 satışına onay!

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satışının ABD ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağı belirtildi.

Türkiye ekim ayında ABD’den 40 adet F-16 savaş uçağı ve 80’e yakın uçağın modernizasyonu için ABD’ye teklif mektubu göndermişti.

Anlaşmanın tamamlanması için ABD bürokrasisinin onay sürecinin sonuçlanması bekleniyordu.

ABD’DEN YANIT GELDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin ABD Kongresi’ne mektup gönderdi.

Mektup, satış için herhangi bir güvence veya zaman çizelgesi sunmazken, Ankara’nın Rus S-400 sistemlerini satın almasının ardından Washington’un cezai eylemlerinin “ödenen önemli bir bedel” olduğunu vurguluyor.

“SATIŞ KONGRE’DEN BİLDİRİM GEREKTİRECEK”

Mektupta, “Yönetim, bu satışın ABD ulusal güvenliğinin yanı sıra uzun vadeli NATO ittifak birliği, ekonomik ve ticari çıkarlarıyla olduğuna inanmaktadır. Önerilen satış Kongre’den bir bildirim gerektirecektir” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, açıklamada Türkiye’ye potansiyel F-16 savaş uçağı satışının ABD ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağına ve NATO’nun uzun vadeli birliğine hizmet edeceğine inandığını söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın