AK Parti’de 20 kalem ürün fiyatının yıl sonuna kadar sabitlenmesi önerildi

AK Parti’de ekonomi kurmayları, KDV indirimi sonrası marketlerin denetlenmesi ve 20 kalem ürün fiyatının sene sonuna kadar sabit tutulması konusu üzerinde duruyor.

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini göstermeye başladı. Gıda fiyatlarında yaşanan artış vatandaşa olumsuz şekilde yansıdı.  Vatandaşın sorunlarını çözmek için kolları sıvayan AK Parti ekonomi kurmayları, yeni bir çözüm önerisi üzerinde duruyor.  Son toplantılarda masaya gelen konulardan biri, bazı ürünlerde fiyat sabitleme önerisi oldu.

UN, ŞEKER, YAĞ, ÇOCUK BEZİ..

Bu kapsamda 20-25 temel tüketim kaleminde fiyatların yıl sonuna kadar sabitlenebileceği önerisi masaya geldi. Un, toz şeker, sıvı yağ, çocuk bezi ve temizlik ürünlerinin fiyatı yıl sonuna kadar sabit tutulması, AK Parti ekonomi kurmayları tarafından tartışılıyor.

Bu durumda vatandaşların temel tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmesi amaçlanıyor.  Bilindiği üzere Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle özellikle gıda konusunda sorunlar yaşanmaya başladı.  Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de durumu fırsata çevirmeye kalkanlar oldu ve raflarda fiyatlar neredeyse iki katına çıktı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayat pahalılığının çözümü için gerekenin yapılacağını stokçuların da en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kamu bankalarına promosyon müracaatında ilk günde beş yüz 46 bin başvuru

Kamu bankalarının emekli promosyonlarını artırmasının ardından ilk günden başvuru rekoru kırıldı. Promosyon başvurularının ilk gününde …

Bir yanıt yazın