Profesörün cehalet içerikli oruç ile ilgili fetvası!

Oruç tutmadığını ifade ederek nelerin oruç bozacağına dair tweet atan Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, gelen tepkiler nedeniyle paylaşımını silmek zorunda kaldı.
Ramazan ayına girilmesiyle birlikte Müslümanlar oruç ibadetlerini yerine getirmeye başladı. Her Ramazan’da olduğu gibi bu Ramazan’da da birçok kişi orucun nasıl tutulması gerektiği ve orucu bozacak durumlarla ilgili açıklama yaptı.

Oruç tutan Müslümanlara karşı bir kesim ise eleştirilerini sürdürdü. Bu yorumlardan biri de Hacettepe Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran’dan geldi.

ORUCU BOZACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜ ŞEYLERİ LİSTELEDİ
Ramazan nedeniyle yaptığı paylaşımda fetva veren Cankurtaran, “Oruç hayırlı olsun. Ben tutmuyorum. Oruç tutacaklara bir hatırlatma: Yalan söylemek, kötülük yapmak, rüşvet almak-vermek, torpil yapmak, şiddet, küfür, gaddarlık, trafik terörü, arkadan iş çevirmek, kandırmak, iftira atmak, hak yemek, gambazlamak, hepsi orucu bozar.” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIMINI SİLDİ
Cankurtaran’ın bu paylaşımı, oruç tutan Müslümanlar tarafından tepkiyle karşılandı.  Kendisinin oruç tutmaması nedeniyle yaptığı paylaşımı eleştirilen Cankurtaran, gelen tepkilerin ardından paylaşımını kaldırdı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın