İstanbul Boğazı’nda “Ukrayna Mayını” paniği!

İstanbul Boğazı açıklarında bulunan mayın benzeri cisim olay mevkine gelen Sualtı Savunma Timleri tarafından etkisiz hale getirilmek üzere incelenmeye alındı.
Ukrayna’nın Rus savaş gemilerine karşı Odessa açıklarına döşediği ve fırtınaların etkisiyle sürüklediği öne sürülen mayınların Türkiye kıyılarına gelmesinden endişe ediliyordu. Bugün, Samsun’un Çarşamba ilçesinde sahilde Rus yapımı denizaltı malzemesi bulundu.  Ardından sabah itibarıyla İstanbul Boğazı’nda mayına benzer bir cisim tespit edildi.

İLK İNCELEMELERE GÖRE CİSMİN MAYIN OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

İstanbul Sarıyer Türkeli Demirleme Sahası’nda balıkçıların fark ettiği ve mayına benzetilen cisim üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. İlk incelemelere göre, mayın olduğu patlayıcı ağırlığı 30 kilogramı bulan ve her büyüklükte gemiyi batırabilecek etkiye sahip olduğu değerlendirilen cisim, Sarıyer-Garipçe açıklarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı SAS timleri tarafından inceleniyor. Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

“EMNİYETE ALINDI”
MSB açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “26 Mart 2022 tarihinde sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edilmesi üzerine olay mevkine Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir.Bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır.”

İSTANBUL BOĞAZI TRAFİĞE KAPATILDI
Bu arada Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Boğazı, tespit edilen mayın benzeri cismin ardından güvenlik nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın