Davutoğlu’nun çirkin paylaşımı sonrası CHP’li eski Bakan’dan muhalefete sert sözler

Türkiye’de baş döndürücü diplomasi trafiği sürerken, Ahmet Davutoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve hükümeti hedef alan çirkin bir paylaşım geldi. CHP’li eski Bakan ise muhalefet partilerine çok sert sözlerle yüklendi.

Türkiye, son dönemde dış politikada önemli adımlar atıyor. İsrail, Yunanistan ve Ermenistan başta olmak üzere birçok ülkeyle ikili ilişkiler yeniden şekilleniyor. Körfez ülkeleriyle de yapılan görüşmeler oldukça kritik öneme sahip.

Tüm bu adımlar atılırken, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, bölgede önemli söz sahibi olan Ankara’nın mesajları uluslararası kamuoyu tarafından daha da dikkatle takip edilmeye başladı.

Rusya ve Ukrayna tarafında barış görüşmeleri yapılmasında öncü ülkelerden biri olan Türkiye’nin girişimleriyle iki ülkenin bakanları ilk kez Antalya’da yüz yüze geldi. Putin ve Zelenskiy’nin de görüşmeleri için değerlendirmeler devam ediyor.

Ukrayna krizinin çözümünde tarihi bir görüşmeye ev sahipliği yapan Antalya Diplomasi Forumu’na 75 ülke üst düzey katılım sağladı.

Öte yandan, geçtiğimiz gün İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Türkiye’ye geldi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. Yunanistan Başbakanı Miçotakis de yarın Erdoğan’la öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Bugün de Ermenistan Dışişleri Bakanı, Bakan Çavuşoğlu’yla Antalya’da görüştü. Önümüzdeki günlerde Almanya Başbakanı’nın da Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Türkiye’yi ziyaret eden önemli isimlerin arasında NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de yer alıyor.

DAVUTOĞLU’NDAN DEVLET ADAMLIĞINDAN UZAK ÜSLUP

Tüm bu baş döndürücü diplomasi trafiği sürerken, muhalefetten gelen bir açıklama tepki çekti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı’nı yalvar yakar Türkiye’ye getirdiğini” iddia etti. Aynı zamanda eski Dışişleri Bakanı olan Davutoğlu’nun, Ankara’nın prestijini zedeleyebilecek şekilde çıkış yapması tepkiyle karşılandı.

CHP’Lİ ESKİ BAKAN’DAN SERT SÖZLER: ACİZ VE SINIFTA ÇAKMIŞ!

CHP’li eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel de muhalefetin tutumunu eleştirdi. Hükümetin dış politikada doğru yolda olduğunu belirten Gürel, “Muhalefet, iç ve dış sorunların üstesinden gelebileceklerini göstermekte aciz kalmış ve sınıfta çakmıştır!” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH AK PARTİLİ İLAN EDİLMEZ”

Kendisi de eski bir CHP’li Bakan olan Gürel’in tepkisi yankı uyandırırken, Gazeteci Nedim Şener de, Gürel’in karşı karşıya kalabileceği “sosyal medyadan muhalefet tarafından yapılabilecek lince” dikkati çekti. Şener, “İnşallah eski Dışişleri Bakanı Gürel, muhalefete muhalefetle suçlanıp AK Partili ilan edilmez, zira kitle her iftirayı atmaya müsait” ifadesini kullandı.

“UMURUMDA DEĞİL!”

Şener’in paylaşımına cevap veren Gürel ise, “Böyle bir ihtimal umurumda değil! Kimin kim olduğunu herkes bilir. Benim için önemli olan yansızlık değil, doğruluk, dürüstlüktür. Ben her zaman Türk halkının hak ve çıkarlarını savunurum” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Almanya, Türkiye’de tatil için 10 lokasyon önerdi

Alman turistlere önerilen rotalar arasında Ölüdeniz, Kaputaş, Manavgat gibi destinasyonlar yer alıyor. Kullanıcılara otel ve …

Bir yanıt yazın