SİHA’lar, yönünü Asya pazarına çevirdi

Savunma sanayisinin kritik bileşenlerinden insansız araçlar, Japonya’da gündem oldu. Asya ülkesinin, SİHA’lardan temin edebileceği belirtiliyor.

Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla üretilen silahlı insansız hava araçlarının (SİHA), Libya’dan Dağlık Karabağ’a ve Suriye’ye kadar birçok noktada gösterdiği üstün başarı göze çarpıyor.

SİHA’lar, operasyonlarda hedefleri nokta atışıyla imha etmesiyle dünya pazarlarında adından sıklıkla söz ettiriyor.

ASYA’DA GÜNDEM TÜRKİYE’NİN SİHA’LARI

Şimdiye kadar aralarında Polonya, Ukrayna, Azerbaycan ve Katar’ın olduğu 18 ülkeye ihraç edilen Bayraktar TB2 SİHA’lar, bu kez Asya pazarına açılıyor.

JAPONYA İLE ANLAŞMA YAPILABİLİR

Baykar’ın uçak gemileri ve amfibi hücum gemilerinde kalkış ve iniş yapabilen yeni nesil TB-3 SİHA’yı geliştirdiği anımsatıldı. Şirketin, Japonya ile SİHA anlaşmasına imza atabileceği belirtildi.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Japonya merkezli gazeteye verdiği demeçte, “TB-3, Japonya’nın Izumo sınıfı platformları için çok uygun olacak. Japonya, mümkün olan en kısa sürede silahlı insansız hava araçları edinmeli.” dedi.

KATLANABİLİR KANATLAR

Japonya’nın yanı sıra Endonezya ve Malezya’nın da potansiyel SİHA müşterileri barındırabileceğine dikkat çekilerek, Bayraktar TB-3’ün, ilk uçuşunu bu yıl gerçekleştirmesinin beklendiği bilgisine yer verildi.

Katlanabilir kanatlara sahip olacak TB-3, Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu’da görev yapacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın