Rusya doğal gaz ve petrol üzerinden misilleme tehdidinde bulundu

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, doğal gaz konusunda misilleme tehdidinde bulundu. Novak, Avrupalı siyasilerin Rusya’yı Kuzey Akım 1’den gaz akışına ambargo uygulamaya ittiklerini söyledi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik suçlamalar nedeniyle Kuzey Akım 1 konusunda adım atabileceklerine işaret etti.

“BİZİ AMBARGO UYGULAMAYA İTİYORLAR”

Mütekabiliyet gereği boru hattından giden doğal gaz akışını kesebileceklerini belirten Novak, “Kuzey Akım 1’den gaz akışına ambargo uygulamak için her hakka sahibiz. Ancak şu ana kadar böyle bir adım atmadık. Bunun kimseye faydası olmaz. Ancak Avrupalı siyasiler açıklamalarıyla bizi buna itiyorlar” dedi.

Rusya, Kuzey Akım 1 hattıyla Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya yılda 55 milyar metreküp doğal gaz sevk ediyor.

ABD VE AB’NİN RUS PETROLÜNE OLASI YASAK KARARI

ABD ve Avrupa ülkelerinin Rus petrolünün ithalatını yasaklamak için yaptığı görüşmelere de değinen Novak, böyle bir senaryoda petrolün varil fiyatının 300 dolara çıkabileceğini söyledi.

Uzmanlar ise, bunun küresel ekonomi için kabus senaryosu olduğunu belirtti.ABD, İRAN VE VENEZUELA PETROLÜNE YÖNELEBİLİR

ABD’nin, olası yasak kararı sonrası oluşacak petrol arzını, hasımları İran ve Venezuela ile çözmek istediği kaydedildi. Bu sebepten ötürü, önümüzdeki süreçte bu iki ülkeyle olan diplomatik ilişkiler artabilir.

BEYAZ SARAY: RUS PETROLÜNE YASAK İÇİN HENÜZ BİR KARAR VERMEDİK

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rus petrolünün ithalatına yasak getirilmesi konusunda henüz karar vermediklerini belirterek, “Hem kendi içimizde hem de Avrupalı ortaklarımızla istişarelerimiz sürüyor” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın