Nebati: Yokluk varmış gibi operasyon çekenlerle görüşeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son dönemde gıda ürünleriyle ilgili yapılan algıya yönelik “Ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere biz de operasyon çekeceğiz” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri müdahalesinin ardından, yağa zam geleceği iddiaları vatandaşlarda endişeye neden oldu.

Ortaya atılan söylentiler nedeniyle bazı marketlerde yağ izdihamı yaşandı.

Vatandaşların birbirlerini ezip yağ alabilmek için mücadele ettikleri anlar, kameralara da yansıdı.

Konuyla ilgili Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, son dönemde gıda ürünlerine yönelik yapılan spekülasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Herhangi bir gıda sıkıntısı bulunmadığını belirten Bakan Nebati, “Ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere biz de operasyon çekeceğiz.” dedi.

Açıklamalarına devam eden Nebati, AK Parti iktidarında vatandaşların fiyat artışları ve enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini söyledi.

Yaşanan zorluğun küresel bir durum olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Nebati, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere biz de operasyon çekeceğiz. Son 20 yıldır bu ülkede hiç kimse fiyat artışları karşısında enflasyon karşısında ezdirilmedi ve ezdirilmeyecek. Elbette ki bir zorluk yaşıyoruz ama bu bizden kaynaklanan bir zorluk değil küresel bir zorluk.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın