Rusya Facebook ve Twitter’ı engelledi

Rusya resmi açıklama ile Facebook’a ve Twitter’a erişimi yasakladığını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal harekatından sonra yaptırımlar arka arkaya gelirken bazı batı şirketleri de bu yaptırımlara katıldı.

Bu kapsamda Facebook, Rus medyasına sansür uyguladı.

Gelen sansürlerin ardından Rusya, Facebook ve Twitter’a erişimi yasaklama kararı aldı.

FACEBOOK ENGELLENDİ

Rusya’da, sosyal medya sitesi Facebook’a erişim yasaklandı.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumundan yapılan açıklamada, Facebook’ta Rus medya kuruluşlarına yönelik ayrımcılık yapıldığı belirtildi.

Facebook’un RİA Novosti, Russia Today, Sputnik gibi Rus medya kuruluşlarına sansür uyguladığına işaret edilen açıklamada, “Rusya topraklarında Facebook’a erişimin engellenmesine karar verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

TWİTTER’DA YASAKLANDI

Rusya, Facebook’un ardından ülkede, Twitter’ın da yasaklandığını duyurdu.

Facebook’a erişimin durdurulduğunun açıklanmasının ardından yapılan açıklamada Twitter’ın da ülkede yasaklandığı belirtildi. Aynı gerekçelerle kapatılan Twitter’a da erişim tamamen durduruldu.

Youtube’un, Sputnik ve RT kanallarına getirdiği erişim yasağı sonrası, Rusya’nın Youtube’u da ülkede yasaklayacağı tahmin ediliyor.

RUSYA’NIN FACEBOOK’TA 8.6 MİLYON KULLANICISI VAR

145 milyonluk nüfusu bulunan Rusya’da toplam 106 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Ülkede en yaygın sosyal ağ 72 milyon kullanıcı ile Rus sosyal paylaşım platformu VK. Rusya’da Facebook kullanıcı sayısı ise 8.6 milyon seviyesinde. Facebook gibi Meta şirketi olan bir diğer popüler sosyal ağ Instagram’da ise Rusya’nın 63 milyon kullanıcısı var.

TWİTTER KULLANICISI SAYISI 3 MİLYON SEVİYESİNDE

Rusya üzerinden Twitter’a girmek isteyenler engelle karşılaştı. Rusya’daki Twitter kullanıcı sayısı ise yaklaşık 3 milyon seviyesinde.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın