Süper emperyalistler ve piyon Ukrayna!

Modern satranç, pardon süper devletler fazlasıyla piyon formasyonu gibi şeylerle ilgileniyor. Süper devlet görünümlü, emperyalistler, ne kadar piyon bulursanız bulun. Sizler sözde süpersiniz ya unutun bu masalları. Şunu iyi belleyin ki ne kadar piyon tutarsanız tutun, unutmayın şah mat oyunu bitirir.

Biz biliriz ki; piyonun bol olduğu bir satranç oyunun üç aşaması vardır: Birincisi üstünlüğe sahip olduğunuzu umduğunuz andır, ikincisi üstünlüğe sahip olduğunuzu düşündüğünüz andır, ve üçüncüsü aslında en zoru, kayıp oyunu kazanmaktır. Eğer rakibiniz berabere teklif ederse, niye kötü duruma düştüğünü anlamaya çalışmak lazımdır.

Şimdi piyon ile sözlerime başlarken, ABD ile Rusya’nın Ukrayna’yı gizli gizli parsellediklerini Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin de piyon olarak kullanıldığını vurgulamak istedim. Düşünün “Ukrayna’ya aslansın kaplansın, korkma biz senin arkandayız diyen” diyen emperyalist ABD, kayıkçı dövüşüne tutuşturduğu Rusya’yı da “saldırdı, saldıracak”  diyerek kışkırtıp savaş fitilini ateşlettirdi. Mazlum Ukrayna halkının insanlarını da karakışın ortasında savaş topunun içine attı.

Ukrayna’ya “Korkmayın arkanızdayız” diyen katil Amerika Ukrayna’nın uçuşa yasak bölge talebini  “Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması, bunun uygulanmasını gerektirir. Temelde Amerikan askerlerinin Rus uçaklarını düşürmesi gerekir ve bu da ABD ile Rusya arasında doğrudan bir savaşa yol açabilir. Biz bundan kaçınmak istiyoruz.” demekten utanmıyor.

Biz bu sahte müttefik ABD’yi ve emperyalistlerin diğer kollarını NATO’ya girdiğimiz günden beri çok iyi tanıyoruz. Bu iki yüzlü, çıkarcı, gelişmekte olan ülkelerin kanını vampir gibi emen ABD, demokrasi adıyla yada “korkmayın arkanızdayız” dediği her ülkeyi ya batırır yada böldürür. Bu emperyalist ülkeye de İngilizler, Fransa, İsrail, Rusya ve Çin arka çıkmaktadırlar.  Bunlar değil mi Irak’a, Afganistan’a Suriye’ye tam özgürlük getireceğiz diyenler. Bunlar değil mi Suriye’yi ve Libya’yı ateşe verenler. Bunlar değil mi Tükiye’ye “en güçlü dürüst müttefikimiz” deyip PKK/PYD’yi silahlandıranlar. Bunlar değil mi bizim çocuklar başaramadı deyip FETÖ’yu koruyup kollayanlar. Bunlar değil mi, Yunan’ı Türk’e karşı silahlandıranlar. Bu iki yüzlü emperyalistler dostumuz dediği, piyon olarak kullandıkları ülkelerin liderleri ansızın böyle ortada bırakırlar. Tıpkı Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy‘yi dımdızlak ortada bıraktıkları gibi.

Şu komediye bakar mısınız? Her ne kadar Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy komedyen ise, çağrısı komedi değil insanidir. Rusya’nın Ukrayna savaşı nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden (BMGK) çıkarılması çağrısı yapan Piyon Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’ye  ABD, “Biz şu an bunu doğru bulmuyoruz. Rusya,  BMGK’nin 5 daimi üyesinden biridir. Rusya, BM Sözleşmesi kapsamındaki sorumluluklarını yerine getirmiyor ve konumunu kötüye kullanıyor. Biz Rusya’yı izole etmeye ve yaptıklarından sorumlu tutmaya çalışıyoruz.” diyor. Bu masallar Saddam Hüseyin, Kaddafi ve Esad için de söylenmişti. Ne zaman istediklerini aldılar, onların ipini çekip tarihe birer hain olarak not düşürdüler.

Dolayısıyla bunların iki yüzlülükte ve ihanette ne kadar süper olduklarını kurguladıkları paylaşımlı satranç oyunundan anlayın. Filler tepişir, çimenler ezilir. Tıpkı Rusya-ABD  dayanışmasında olduğu gibi. Ukrayna’nın doğusuna Rusya, batısına da ABD ve diğer emperyalistler yerleşeceklerdir. Bilmem fazla söze hacet var mı?

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın