Başkan Erdoğan: 5 bin vatandaşımızı Ukrayna’dan tahliye ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin Türk’ün Ukrayna’dan tahliye edildiğini bir bölümünün Türkiye’ye bir bölümünün diğer ülkelere geçtiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından gündemi değerlendirdi.

Ukrayna’ya devam eden Rus isgaline ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, bölgede yaşayan binlerce Türk’ün tahliyesine ilişkin bilgi verdi.

Erdoğan 5 bin Türk vatandaşının tahliye edildiğini duyurdu.

“VATANDAŞLARIMIZA GEREKEN İMKANLAR SAĞLANDI”

Erdoğan, “Ukrayna’daki 20 bin vatandaşımıza, diplomatik misyonlarımıza kayıtlı iletişim numaralarını arayarak ikazlarımızı yaptık. 22 Şubat’ta Ukrayna’nın doğusundaki vatandaşlarımıza bölgeden ayrılmaları çağrısında bulunduk. THY Ukrayna’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımıza ve diğer ülke vatandaşlarına gereken imkanı sağladı. Çatışmanın ertesi gününden itibaren otobüslerle tahliye işlemini başlattık.

“5 BİN VATANDAŞIMIZ KURTARILDI”

Çeşitli şehirlerdeki vatandaşlarımızı trenlerle önce Romanya ve ardından ülkemize getirecek çalışmanın içindeyiz. Halen Ukrayna limanlarında bulunan Türk bayraklı gemilerimiz, TIR’larımızın durumlarını yakından takip ediyoruz. 5 bin vatandaşımız ülkemize ve diğer ülkelere geçmiştir. Gelişmelere ve taleplere göre tahliye işlemlerini sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Gabar petrolünün ekonomiye katkısı günlük 40 bin varil!

Gabar’ın Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi olduğunun altını çizen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı …

Bir yanıt yazın