Rusya, Ukrayna ile görüşmeler için Minsk’e heyet göndermeye hazır

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin Rusya’ya yönelik müzakere çağrısına Kremlin’den yanıt geldi. Rusya’nın, Ukrayna ile görüşmeler için Minsk’e heyet göndermeye hazır olduğu bildirildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarında 2’nci güne girildi.  Saldırılar devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den Rusya’ya müzakere çağrısı geldi.  Zelenskiy, Facebook’tan yayınladığı mesajında, “Bir kez daha Rusya Devlet Başkanı’na seslenmek istiyorum; tüm Ukrayna’da savaş oluyor, ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım.” ifadelerini kullandı.  Zelenskiy’nin bu çağrısına Kremlin’den yanıt gecikmedi.

KREMLİN: MÜZAKEREYE HAZIRIZ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Ukrayna’yla müzakere yapılması için Belarus’un başkenti Minsk’e heyet göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Peskov, “Bilindiği üzere, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna’nın tarafsızlık statüsünü konuşmaya hazır olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, en başından beri harekatın amacının Ukrayna’nın silahsızlandırılması ve Nazilerden arındırılması yoluyla Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerine yardım etmek olduğunu belirtti. Bu bağlamda, Zelenskiy’in teklifine cevaben Putin, Minsk’e Rusya Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Başkanlığı İdaresi temsilcileri düzeyinde bir heyet göndermeye hazır” ifadelerini kullandı.

Putin’in Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yla telefon görüşmesi yaptığını aktaran Peskov, Lukaşenko’nun heyetlerin Minsk’e ulaşması, güvenliklerinin ve dokunulmazlıklarının sağlanması ve müzakerelerin yapılması için gereken tüm koşulları sağlama sözü verdiğini kaydetti.

PİYASALARDA TOPARLANMA

Öte yandan Ukrayna’nın müzakere çağrısına Rusya’dan olumlu yanıt gelmesinin ardından piyasalarda da iyileşme yaşandı. Altının ons fiyatı dün 17 ayın zirvesi olan 1.974 doları görmesinin ardından bugün 1.890 dolar seviyelerinde hareket ediyor.

Dün 2014’ten bu yana ilk kez 102 doların üzerini gören ve günü 95,7 dolar seviyelerinden tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı bugün yüzde 1,7’lik artışla 97,3 dolar seviyelerinde bulunuyor.

DÖVİZDE SON DURUM

Dolar dünkü seyri olan 14,5013 liradan 13,7912 liraya, euro 16,3483 liradan 15,5068 liraya ve sterlin 19,335’den 18,5795 liraya düştü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın