Başkan Erdoğan’dan yüksek fiyatlara ilişkin flaş açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sıkıntıların farkındayız, canımızı yakan fiyat artışları var ama hepsi geçici” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi.
Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yaptı.
Konuşmalarına koronavirüse yakalandığı dönemde kendisine geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatlardaki artışlara değindi.
“SIKINTILARIN FARKINDAYIZ, HEPSİ GEÇİCİ”
Erdoğan, “Sıkıntıların farkındayız, canımızı yakan fiyat artışları var ama hepsi geçici. En önemi sorunumuz yüksek enflasyondur. Onun da üstesinden her geçen ay düşüşnü görerek geleceğiz.” dedi.
“KDV’Yİ YÜZDE 8’DEN YÜZDE 1’E İNDİRDİK”
“Cumartesi günü Hazine ve Maliye Bakanlığımızın enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımların açıklandığı toplantıya canlı bağlantı ile katıldık” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Temel gıda ürünlerinde KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e indirme kararımızı milletimizle paylaştık. KDV indirimin ülkemize ve üreticimize tekrardan hayırlı olmasını diliyorum. KDV düzenlemesi devlet olarak bizim attığımız bir adımdır.
“KDV İNDİRİMİNİ FİYATLARA YANSITMAYANLARA YAPTIRIM UYGULANACAK”
Bakanlıklarımız KDV indiriminin etiketlere yansıtılıp yansıtılmadığını yakından takip edecek, aksi hareket edenlere yaptırımları uygulayacaktır. Fedakarlığı sadece devletten beklemek ne gerçekçidir ne de sürdürülebilirlik ilkesine sığar.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP Lideri Bahçeli: DEM’in kapatılması vatana ve millete namus borcudur

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Devlet Bahçeli, sert ifadeler kullanarak …

Bir yanıt yazın