Türk İHA’larıyla ilgili itiraf: ‘Türkiye F-35 programına geri dönebilir’ korkusu

 

Türkiye’nin F-35 programına dönme ihtimalinin her zaman varolduğunu dile getiren Kathimerini gazetesi, Yunanistan’ın İHA konusunda Türkiye’nin çok gerisinde kaldığını belirtti.

Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki güç dengesini ele alan Yunan basının saygın gazetesi Kathimerini, yerli savunma sanayiinin gelişimine önemli fonlar ayıran Türkiye’nin Libya, Karabağ, Kafkasya, Suriye gibi bir çok cephede hızla büyüdüğünü ifade etti.

Türkiye’nin ABD ile ilişkilerini normalleştirme ve F-35 programına dönme ihtimalinin her zaman açık olduğu belirtilen haberde, “Yunanistan’ın F-35’lere hazır olup olmadığı konusunda çok ciddi bir tartışma olacak, bu hiç de kolay değil, çünkü böyle bir karar çok kapsamlı iyileştirme çalışmalarına ve altyapıya yol açacaktır” denildi.

İHA İTİRAFI: TÜRKİYE’NİN ÇOK GERİSİNDE KALDIK

Türk İHA’larını işaret eden analiz yazısında, Türk Hava Kuvvetlerinin Batı’daki en deneyimli hava kuvvetlerinden biri olduğu ve Yunanistan’ın İHA konusunda Türkiye’nin çok gerisinde kaldığı yer aldı.

Yunanistan’ın Türk İHA’ları konusunda algısal çalışmalar yaptığı ama bunu başarmanın zor olduğu vurgulandı.

Haberde şu ifadeler yer aldı;

“AB üyesi ülkeler bile Türk İHA’larına açık ilgi gösterdi. Son teknoloji Amerikan İHA’larından açıkça daha ucuz ve ucuz ama operasyonel olarak yetersiz Çinlilerden çok daha verimli olan Türk insansız hava araçları, son yıllarda Türkiye’den yüzde 400 oranında ihraç edilmektedir. İHA’lar Türk yerli sanayisinin önemli bir potansiyele sahip olduğunu göstermektedir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın