Heyy maşallah! Kur korumalı mevduat büyüklüğü 131 milyar TL’yi aştı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat hesabına geçişin 131 milyar lirayı aştığını açıkladı.

Türkiye’de son dönemde yaşanan döviz dalgalanmalarının ardından kurlar tarihi seviyelere çıktı. Harekete geçen hükümet bu sorunu ortadan kaldırmak için döviz hesabını TL’ye çevirenlere hazine garantisi veren bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu uygulama ile beraber döviz kurları sert bir düşüşle geri çekildi.

TOPLAM MEVDUAT 131 MİLYAR LİRAYI GEÇTİ

Tüm bu adımların ardından TL’ye geçişler hız kazandı. Son olarak bu geçiş miktarları hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çengelköy Mehmet Çakır Kültür Merkezi’nde Milli İrade Platformu üyesi STK başkanları ile bir araya gelerek açıklama yaptı. Nebati, açıklamasında, kur korumalı mevduat hesabına geçişin 131 milyar lirayı aştığını aktardı.

“GÜNDE ORTALAMA 10 MİLYAR LİRA SİSTEME GİRDİ”

Bakan Nebati, “Mali politikalar ve atacağımız adımlarla önümüzdeki yıl, yani tam zamanında yapılacak seçimlere, tek haneli enflasyonla gireceğiz. Üzerimizde bir kambur var. Aralık ayı. Ocak ayında da bir miktar enflasyonla karşı karşıyayız. Ancak bundan sonrası ilk çeyrekten sonraki değişimi hep birlikte yaşayacağız, göreceğiz. Bu enflasyon sıkıntısını sadece biz değil bütün dünya hep birlikte 2022’de yaşayacak ve bunun üstesinden gelen bizler olacağız. Kur korumalı mevduat hesabı çok ciddi bir karşılık buldu. Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi.” dedi.

KUR KORUMALI MEVDUAT HESABININ İÇERİĞİ

İlk kez 20 Aralık 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kur korumalı TL hesabı; mevduatların TL bazında değerlendirilerek artması amacı ile başlatıldı. Önce döviz hesabı olanların geçmesi amaçlanan uygulama alanı sonrasında TL ve altın dahil tüm mevduatlara ve özel kişilerden tüzel kişilere kadar genişletildi.

Bu hesabın amacı mevduatların TL’de ağırlık kazanması ve hesap sahiplerinin parasının değerini korumaya almak olarak tanımlandı.  Kur korumalı hesaplar önce kamu bankalarında açıldı. Sonra özel bankalar sisteme dahil oldu. En son da katılım bankaları sisteme geçti.  Kur korumalı hesap için Merkez Bankası günlük baz alınacak döviz ve altın fiyatlarını saat başında resmi sitesinden yayınlıyor. Günün sonunda da saat 15.00’de son rakamlar ilan ediliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın