Dağdan indirilip vekil yapılan PKK’lının albümünde yok yok!

2017’de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK’lı terörist Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkan Semra Güzel’in, Bora ile 2016’da Adıyaman kırsalında buluştuğu ortaya çıktı.

PKK’lı Volkan Bora ile çekilen fotoğrafları ile gündeme gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında, yeni detaylar ortaya çıktı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, PKK’nın şehir yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüte yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan H.D.’nin HTS incelemesinde, 2016’da cep telefonuyla HDP’li Semra Güzel ile çok sayıda irtibat kurduğu belirlendi.

H.D, kendisine ait telefonla terörist Volkan Bora’nın Güzel ile görüştüğünü söyledi. Ayrıca H.D. ifadesinde, tarlada çalıştığı sırada Volkan Bora ile karşılaştığını, sözlüsünü arayacağını söylemesi üzerine Bora’ya kullandığı cep telefonunu verdiğini aktardı.

Bu olaydan yaklaşık 10 gün sonra tarlada çalıştığı sırada iki örgüt mensubuyla yanına gelen terörist Bora’nın sözlüsüyle görüşeceğini belirterek telefonunu istediğini aktaran H.D, terörist Volkan Bora’nın ikinci görüşmeden 15 gün sonra ise kendi evine geldiğini ve telefonunu istediğini anlattı. H.D, Bora’nın “Semra gelse beni Adıyaman’a götürür müsün?” diye sorduğunu, riskli olduğunu belirterek bunu kabul etmediğini söyledi.

SEMRA GÜZEL İLE İRTİBAT KURDU

H.D, PKK’lı Volkan Bora’nın yaklaşık bir hafta sonra kendisiyle yeniden irtibat kurduğunu ve Adıyaman’a gelecek Semra Güzel’i kırsal bölgeye getirmesini istediğini söylediğini ve bu sırada Güzel’le telefonda görüştüğünü kaydetti. Bu görüşmede Adıyaman’da buluşma yeri ve saati belirlendiğini dile getiren H.D, daha sonra belirlenen günde Semra Güzel’i buluşma noktasından alarak terörist Bora’nın istediği bölgeye götürdüğünü belirtti.

ARALARINDAKİ ŞİFRE: KOÇERO GÜLÜ

H.D, ifadesinde, “Bu buluşmadan bir hafta sonra Volkan Bora, bir örgüt mensubuyla yanıma gelerek bir not vereceğini ve bu notu Diyarbakır’da Semra Güzel’in çalıştığı hastaneye götürmem gerektiğini söyledi. Volkan Bora, notu teslim ederek “Koçero gülü, dememi istedi, bunun kendi aralarındaki şifre olduğunu söyledi. Diyarbakır’da Güzel’in çalıştığı hastaneye giderek notu teslim ettim.” dedi.

HTS KAYITLARI BEYANLARI DOĞRULADI

Yapılan incelemeler ve HTS kayıtları da H.D’nin bu beyanlarını doğruladı. Arama ve sinyal kayıtlarını içeren HTS raporlarına göre, Güzel iki kez Adıyaman’a gitti. İlk gidiş tarihi 21 Mayıs 2016’da 7 kez H.D. ile telefon irtibatı kuran Güzel’in telefonu son olarak akşam saatlerinde, terörist Bora’nın 2017’de etkisiz hale getirildiği Akçalı kırsalında sinyal verdi ve 22 Mayıs 2016 akşam saatlerine kadar herhangi bir baz istasyonundan sinyal alınmadı. Güzel, 5 Haziran 2016’da da Adıyaman’a gitti. Cep telefonu sinyali akşam saatlerinde kesildi, 6 Haziran 2016 akşam saatine kadar hiçbir baz istasyonundan sinyal alınmadı. Güzel, 5 Haziran 2016’da da H.D. ile 11 kez telefonla iletişim kurdu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın