Prof. olmuş ama, kafası başörtünün niçin takıldığını hala alamamış!

Başörtülü bir öğrenciye “Başındaki örtü niye farz, ne diye takıyorsun?” diye soran Metin Kazancı’nın görevine son verildi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Metin Kazancı’nın, ders esnasında başörtülü bir öğrenciyle diyoloğu kamuoyunun gündemine oturdu. Kız öğrenciye “Başındaki örtü niye farz, ne diye takıyorsun?” diyerek sorular soran profesör, büyük  tepki toplamıştı.  Bu ifadelerin ardından büyük tepki çeken Kazancı’yla ilgili Ankara Üniversitesi’den açıklama geldi.

“KOVULDU”

Konuya ilişkin Ankara Üniversitesi Halkla İlişkiler Birimi tarafından yapılan açıklamada,  Metin Kazancı’nın görevine son verildiği duyurularak şu ifadelere yer verildi;  “Üniversitemizde bir öğrencimizin giyim tercihinden dolayı yaşanan üzücü olay hakkında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde inceleme başlatılmış, inceleme sonucunda olaya neden olan İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesinin üniversitemizde ders vermemesi kararı alınmıştır.

“GİYİM KUŞAM TARTIŞMA KONUSU OLAMAZ”

Üniversitemizin hiçbir biriminde öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın giyim tercihleri ve düşüncesinin tartışma konusu yapılmasına izin verilmeyeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın