Erdoğan, "Yüzde 5'lik dönem zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'a çıkardık." dedi.

Erdoğan: Memur maaş artış oranını yüzde 30,5’e çıkardık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüzde 5’lik dönem zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5’a çıkardık.” dedi.

Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı belli oldu.

Buna göre, memur maaşlarına yüzde 22,48 enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden aldığı yüzde 5 ile birlikte yüzde 27,48 zam yapılacak.  Oranının belli olmasının ardından tüm memurların gözü Kabine Toplantısı’ndan çıkacak ek zam kararındaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarına yapılacak ek zam oranını açıkladı.  “Memurlarımızın maaşlarında toplamda yüzde 28 oranında artış yapıldı.” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüzde 5’lik dönem zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5’a çıkarttık. Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşındaki küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satırbaşları; “226 milyar dolarlık ihracatla, küresel ihracatta ilk kez yüzde 1’den fazla pay aldık. 20 yıl önce 86 milyar doları bulmayan dış ticaret hacmimiz 500 milyar dolar sınırına dayandı. Dış ticaret fazlası veren Türkiye hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Önümüzdeki yıl bu zamanlarda ihracatta çok daha büyük müjdeler vermeyi umuyoruz.

“TURİZMDE YÜZDE 100’LÜK ARTIŞ SAĞLADIK”

Turizm sektöründe 2021’i, 29 milyon turist ve 24 milyar doları aşan gelirle kapattık. Turizmde önceki yıla göre ziyaretçi sayısında yüzde 83, gelirde yüzde 100’lük artış sağladık.KOSGEB destekleri kapsamında yeni mezunları istihdam eden işletmelere 100 bin lira destek verilecek.Vatandaşımıza fiyat artışına ezdirmeme sözümüzü yerine getiriyoruz. Vatandaşımıza verilen kömür desteğinin doğalgaz faturası desteği olarak da verilebileceğinini müjdesini vermek istiyorum. Doğalgaz ve elektrikte 165 milyar lirayı kamudan karşıladık.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın