Almanya, 4 bin euro maaş ile 1.5 milyon işçi arıyor!

Almanya, çeşitli sektörlerdeki 1.5 milyonluk işçi açığını kapatmak için yuva öğretmeni, hasta bakıcı, hemşire, su tesisatçısı, tır şoförü, garson ve hizmet sektörüne eleman arıyor.

Almanya, yüzde 3’lerde bulunan işsizlik oranını daha da aşağı çekebilmek için işçi arıyor. Bu yıl ekonomide cari fazla vererek parlak bir yıl geçiren Almanlar, çeşitli sektörlerde yaşanan eleman sıkıntısından şikayetçi.

Bu mesleklerin en başında 230 bin yuva eğitmeni, 300 bin hemşire ve yaşlı- hasta bakıcı açığı geliyor.  İşçi açığının yaşandığı diğer meslekler ise garsonluk, su tesisatçılığı ve tır şoförlüğü.

BRÜT MAAŞLARI 4 BİN EUROYU BULACAK

Bu sektörlerdeki brüt maaşların 4 bin euroyu bulacağı düşünüldüğünde, dünyanın çeşitli yerlerinden Almanya’ya işçi göçü olabileceği düşünülüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın