Burası depremin yerle bir ettiği Elazığ’ın Sivrice İlçesi!

24 Ocak’ta yaşanan 6.8’lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde, yapımına başlanan göl manzaralı 305 konut, 86 iş yeri tamamlandı.

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybederken, iki şehirde 25 binden fazla konut ise hasar gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde Elazığ’da başlanan 24 bin 83 konutun inşası tamamlandı.

Binlerce konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi.

SİVRİCE’NİN YENİDEN İNŞASINA BAŞLANDI

Elazığ’ın yanı sıra depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesi de bu süreçte yeniden inşa edilmeye başlandı. TOKİ tarafından başlatılan birinci etap çalışmalarında 305 konut 86 iş yeri ve 2 caminin yapımı tamamlanırken, konutların ve iş yerlerinin kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği bildirildi.

İLÇE DOĞALGAZA KAVUŞTU

Tektonik Hazar Gölü’nün yanında, Hazar Baba Dağı’nın eteğinde yer alan Sivrice, kışın kayak merkeziyle, yazın sahilleriyle Akdeniz ve Ege’yi aratmazken, ilçe halkı Kaymakam Yunus Emre Vural’ın girişimleriyle doğalgaza da kavuştu.

“DEVLETİMİZİN GÜCÜYLE YEPYENİ BİR İLÇE KAZANDIRDIK”

Alt ve üst yapısıyla Sivrice’yi yenilediklerini belirten Kaymakam Yunus Emre Vural, şu açıklamalarda bulundu:

“24 Ocak 2020 depreminden sonra sarsılan Sivrice ilçemizde yıl sonuna doğru inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Geçtiğimiz eylül ayının ortasından itibaren yıkımlar başlandı ve ilk inşaatlarımızın temelleri atıldı. Bugün itibariyle 305 adet konutun, 86 adet işyerinin ve iki adet caminin tamamlandığını söyleyebiliriz. Alt ve üst yapısıyla bütün bir Sivrice’yi yeniledik. Devletimizin gücüyle yepyeni bir ilçe kazandırdık.

“VATANDAŞLARIMIZ YAKIN ZAMANDA EVLERİNİ TESLİM ALACAKLAR”

Bunun haricinde çeşitli oyun parkları, açık ve kapalı otoparklarıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçları da düşünüldü. Şu anda ilçemizde doğalgaz var. Bu Sivrice için çok büyük bir haber. İlçemiz doğalgazına geçtiğimiz hafta itibariyle kavuşmuş oldu ve ilk olarak kamu binalarında doğalgaz yanmaya başladı. Vatandaşlarımız yakın zamanda evlerini teslim alacaklar. Onlarla beraber yepyeni bir ilçeye kavuşmuş olacağız.”

“TÜRKİYE’NİN EN YENİ TURİZM BELDESİYİZ”

Vatandaşların deprem ve ardından pandemi ile beraber çok büyük sıkıntılar yaşadığını aktaran Kaymakam Vural, “Burada evlere nasıl kavuşacakları konusunda bir fikirleri yoktu, önlerinde bir belirsizlik vardı. Ancak yavaş yavaş binalar yükselmeye başladıkça, boyanmaya ve çevre düzenlenmesi yapılmaya başladıkça vatandaşlarımızın memnuniyeti çok büyük oranda arttı. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu evlerden memnun. Hatta diğer mahallelerimiz de aynı şekilde etapların gelmesini bekliyorlar. Yenilenen mahallemizle birlikte şu anda Türkiye’nin en yeni turizm beldesiyiz, diyebiliriz.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın