Başıboş köpek terörüne dur deniliyor, karşı çıkan yine CHP!

Sokak köpeği terörüyle ilgili önlem alması gereken İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Hayvanların, acil ve münferit durumlar dışında toplanması söz konusu değildir.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de artan sokak köpeği saldırılarına her gün bir yenisi daha eklenmekte. Öyle ki bunun son örneği Gaziantep’te yaşayan 4 yaşındaki minik Asiye oldu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuya el atmış, konuyla ilgili belediye başkanlarına çağrıda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil barınaklardır. Belediye başkanlarına sesleniyorum, sahipsiz hayanlar için önlem alın. Sıcak ve güvenli barınaklar kurun.” sözlerinin ardından birçok belediye harekete geçti.

Ne var ki bu çağrıya uymayan belediyeler de oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bunlardan biri.  Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada, “Değerli İzmirliler, Kentimizdeki sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama ve tedavi işlemlerinin yanı sıra acil ve münferit durumlar dışında toplanması söz konusu değildir. Can dostlarımız hepimize emanet.” ifadeleri yer aldı. Duyuru sonrası çok sayıda vatandaş artan sokak köpeği terörüne karşı tepkisiz kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiri yağmuruna tuttu.

Content retrieved from: https://www.ensonhaber.com/gundem/izmir-buyuksehir-belediyesi-sokak-hayvanlarini-toplamamiz-soz-konusu-degildir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın