Başkan Erdoğan başkanlığında büyük ekonomi zirvesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki gelişmeleri masaya yatırmak üzere Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ve kamu bankaları genel müdürleriyle bir araya geldi.

Türkiye’nin bir numaralı gündemi ekonomi.  Haftaya döviz kurlarındaki yükselişle girildi.  Dolar kurunun 14,75’i, euro kurunun ise 16,65’i gördüğü yükselişin ardından Merkez Bankası (MB), piyasaya satış yönünde müdahalede bulundu.

Piyasadaki dalgalanmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi kurmayları ile görüşme kararı aldı.  Merkez Bankası’nın piyasalara müdahalesinin ardından planlanan sürpriz zirve İstanbul’da başladı.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve kamu bankaları genel müdürlerini kabul etti.  Piyasaların gözünü çevirdiği bu zirvede, dolar kurundaki yükseliş, sağlıksız fiyat oluşumu, ekonomide hayata geçirilen yeni model ve son gelişmeler masaya yatırılacak.

15.00’te Vahdettin Köşkü’nde başlayan ekonomi zirvesi, basına kapalı yapılmaya devam ediyor.  Diğer yandan piyasanın merakla beklediği bir başka toplantı da 16 Aralık Perşembe günü yapılacak.  Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) perşembe günü toplanacak ve aylık faiz oranını belirleyecek.  PPK toplantısından 3 gün önce gerçekleştirilen zirve, bu açıdan daha da dikkat çekici hale geldi.  Son 3 ayda politika fazileri toplam 400 baz puan düşürülerek yüzde 19’dan 15’e çekilmişti. Perşembe günü kuruldan çıkacak karar ise merak konusu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın