İsveç’ten YPG’ye 10 milyon euro yardım!

Dışişleri Bakanı Linde ve beraberindekiler, YPG’li isimlerle görüştü. Linde, “İsveç, aktif partner olmaya devam ediyor” dedi. Örgüte maddi yardımın artırılması kararlaştırıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı heyetinin, eli kanlı terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG ile geçtiğimiz ay görüşmesinin ardından örgütle yeni bir temas gerçekleştirildiYPG’ye ziyaret, bu kez İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin öncülüğünde yapıldı.

İSVEÇ İLE YPG ARASINDA TEMAS

Linde ve beraberindekiler, sözde “Suriye Demokratik Meclisi” Eşbaşkanı İlham Ahmed ile bir araya geldi.

Görüşmenin, ABD’nin zırhlı araçlarla donatılan ve askeri eğitim verilen YPG’ye yardımları sürdürdüğü bir dönemde yapılması dikkat çekti.

2023 YARDIMI 376 MİLYON DOLAR

İsveç’in, çocukları kaçıran terör örgütü YPG’ye şimdiye kadar 210 milyon dolarlık destek aktardığı belirtiliyor. Söz konusu miktarın, 2023 yılında 376 milyon dolara çıkarılması planlanıyor.

İSVEÇLİ BAKAN’DAN FOTOĞRAFLI PAYLAŞIM

İsveçli Bakan, Twitter adresinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda, ülkesinin YPG ile ortak olmayı sürdürdüğü şeklinde ifadelere imza attı.

“AKTİF PARTNER OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Ann Linde, “Kuzeydoğu Suriye’deki durum hakkında İlham Ahmed ile samimi bir görüşme gerçekleştirdik. İsveç, aktif partner olmaya devam ediyor.” diye yazdı.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın