Kılıçdaroğlu: Ellerime değil sözlerime baksınlar

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde kürsüde elleriyle yaptığı kapak hareketi için, “Ellerime değil sözlerime baksınlar” dedi.

TBMM’de 2022 bütçe maratonu devam ediyor. 6 Aralık’taki oturumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.  Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından çok yaptığı el hareketi gündeme oturdu.

CHP Lideri, “Bir şey daha yaptılar. Bakın siz bilmiyorsunuz. Çünkü araştırmıyorsunuz. Bakın aynı zamanda ne yaptılar biliyor musunuz? Dolar ile borçlandılarsa Amerika’daki enflasyonu, euro ile borçlandılarsa Avrupa Birliği’ndeki enflasyonu sırtımıza yıkıyorlar.” ifadelerinden sonra kapak hareketi yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun el hareketi, TBMM’de gerilime neden olurken, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidar ve halktan büyük tepki aldı. Kılıçdaroğlu, o hareketi yaptıktan sonra ilk kez konuştu.  Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu’ya açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Kastınız o malum el hareketini yapmak mıydı?” sorusuna, “Hayır, asla öyle bir kastım yoktu. Ellerime değil sözlerime baksınlar…” cevabını verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın