Katoliklerin ruhani lideri Papa, Atina'da Yunan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou ile buluştu. Görüşmede, Ayasofya Camisi gündeme geldi. Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, 3 günlük Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ziyaretini tamamladı.  Papa'yı taşıyan uçak sabah saatlerinde Larnaka Havalimanı'ndan Yunanistan'a doğru hareket etti. Katoliklerin ruhani lideri, üç günlük ziyaret kapsamında Atina'da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ile görüştü.  Ayasofya'nın [...]

Papa’dan Yunan’a “siz olmasaydınız” gazı!

Katoliklerin ruhani lideri Papa, Atina’da Yunan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou ile buluştu. Görüşmede, Ayasofya Camisi gündeme geldi.

Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, 3 günlük Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ziyaretini tamamladı.  Papa’yı taşıyan uçak sabah saatlerinde Larnaka Havalimanı’ndan Yunanistan’a doğru hareket etti.

Katoliklerin ruhani lideri, üç günlük ziyaret kapsamında Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ile görüştü.  Ayasofya’nın yıllar sonra camiye dönüştürülmesi, Papa ile Sakellaropoulou’nun gündemine geldi.

Kathimeri’nin haberine göre, Yunan Cumhurbaşkanı, Papa’nın çalışmalarını ve “derin sosyal duyarlılığını” överken, “Ayasofya’nın statüsünün Türk hükümeti tarafından müzeden camiye dönüştürülmesine karşı verdiği destek” için kendisine teşekkür etti.

“BÜYÜK ACI DUYUYORUM”

Papa, Ayasofya ile ilgili yaptığı açıklamada, “Deniz aklımı uzaklara götürüyor, İstanbul’a. Ayasofya’yı düşünüyorum ve büyük acı duyuyorum.” ifadesini kullanmıştı.

“ATİNA VE YUNANİSTAN OLMASAYDI…”

Papa Francis, kendisi için düzenlenen karşılama töreninde yaptığı konuşmada, “Atina ve Yunanistan olmasaydı, Avrupa ve dünya bugünkü gibi olmazdı.” iddiasında bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın