Evlenecekler dikkat! Evlilik öncesi SMA taraması zorunlu hale getirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, evlilik öncesi SMA taramasının zorunlu hale getirildiğini duyurdu. SMA Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameraların karşısına geçti.  Koca, evlilik öncesi SMA taramasının zorunlu ve ücretsiz olacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Koca ayrıca, dünyaya SMA’lı bebek getirme riski taşıyan çiftlere de isterlerse ücretsiz tüp bebek tedavisi uygulanacağını da açıkladı. Bakan Koca’nın konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:  “SMA tedavisinde etkisini sağlayan ilaç ülkemizde kullanılmakta ve ücretsiz olarak sunulmaktadır. Evlilik öncesi SMA taraması zorunlu hale getirildi. Genetik yapıları dünyaya SMA’lı bebek getirme riski taşıyan çiftlere tüp bebek tedavisi ücretsiz olarak devlet tarafından sağlanacaktır.

SMA hastalığının farklı tedavi yöntemleri mevcuttur. SMA Tip 1, 2 ve 3 hastalarına tedavi uygulanmaktadır. Yeni doğan taraması ile birlikte tüm aşamalarda altyapı çalışmaları özenle sürdürülmektedir ve en kısa sürede sağlık sistemlerine entegre edilecektir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın