Alman bilim adamı: Covit-19’un yeni varyantı “Omicron” yılbaşı hediyesi olabilir

Alman bulaşıcı hastalık uzmanı Karl Lauterbach, koronavirüsün Omicron varyantının salgının bitişini hızlandırabileceğini belirtti.

Koronavirüs salgınında Afrika’dan yayıldığı tespit edilen Omicron varyantı ile ilgili, Alman bilim insanından umut verici bir açıklama geldi.

Alman bulaşıcı hastalık uzmanı  Karl Lauterbach’a göre, koronavirüs salgınından kurtulmanın yolu Omicron varyantıyla mümkün olabilir.

Giderek yayılan Omicron varyantı için umutlu konuşan Lauterbach, salgının tahmin edilenden daha erken bitebileceğini belirterek, “Omicron varyantı salgının bitişini hızlandıran yılbaşı hediyesi olabilir” dedi.

Alman bilim insanı, yeni varyantla ilgili ilk raporların olumlu olduğunu söyledi. Virüsün şimdiye kadar hastaneye yatışa veya can kaybına neden olmadığına dikkati çeken Lauterbach’a göre, Omicron varyantındaki mutasyon, hastalığı daha bulaşıcı ama daha hafif bir hale dönüştürmüş olabilir. Bu da koronavirüsün daha basit bir soğuk algınlığı gibi tedavi edilebileceği anlamına gelebilir.

“GEVŞEMEMELİ KURALLARA UYMALIYIZ”

Bu durumun gevşemeye sebebiyet vermemesi gerektiğini vurgulayan Lauterbach, yeni varyantın bulaşmasını azaltmak için seyahat kısıtlamalarına ve maske gibi kurallara uyulmasının önemli olduğunu aktardı.

Araştırmacılar, Omicron varyantının aşılara karşı direncinin anlaşılması için en az iki hafta beklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Belediye başkanının kızı başkan yardımcısı yapıldı

Yerel seçimlerin ardından CHP’li belediyelerde üst düzey akraba atamaları dikkat çekiyor. Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı …

Bir yanıt yazın