Eğitim’e covid-19 değil, bu kez fırtınadan bir gün ara verildi!

Tüm yurtta etkili olan lodos nedeniyle İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Düzce ve Tekirdağ’da eğitime 1 gün verildi.

İstanbul ve birçok ilde etkili olan kuvvetli lodosla birlikte çok sayıda çatı uçtu, ağaç devrildi. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle İstanbul’da 4 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, şiddetli fırtınanın yarın da devam edeceği bildirildi. Yapılan uyarı sonrası birçok ilde, lodosa karşı önlemler alınarak eğitime bir gün ara verildi.

İşte eğitime ara verilen iller:

– İSTANBUL

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 30 Kasım salı günü (yarın) eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Vali Yerlikaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle; Eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel izinli sayılacaktır.”

– KOCAELİ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Yavuz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle il genelinde eğitim kurumlarında yarın yüz yüze eğitimin yapılmayacağını bildirdi. Vali Yavuz, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağını aktardı.

– SAKARYA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 30 Kasım salı günü (yarın) eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Vali Kaldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İlimizde hayatı olumsuz etkilemeye devam eden hava koşulları ve lodos nedeniyle, Eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel izinli sayılacaktır.”

-BURSA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, şiddetli fırtına nedeniyle 30 Kasım salı günü (yarın) eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

-YALOVA

Yalova Valisi Muammer Erol da, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyurularda eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

– BALIKESİR

Balıkesir genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında da, yüz yüze eğitime şiddetli lodos nedeniyle bir gün ara verildi.

-ÇANAKKALE

Çanakkale’de, gün boyu etkili olan ve deniz ulaşımında aksamalara yol açan fırtınanın bu gece ve yarın da devam etmesi beklendiğinden yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

-TEKİRDAĞ

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, “Tekirdağ’da görev yapan bazı kamu görevlileri ile öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için resmi-özel tüm okullar, Halk Eğitim Merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, her türlü kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine valiliğimizce 30 Kasım 2021 Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir.” denildi.

-DÜZCE

Düzce Valisi Cevdet Atay, şiddetli fırtına sebebi ile ilde yarın yüz yüze eğitime ara verileceğini ve kamu kurumlarında çalışan engelli ile hamile personellerin de izinli sayılacağını duyurdu.

İSTANBUL’DA BAZI ÜNİVERSİTELERDE DE EĞİTİME ARA VERDİ

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’dan yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle yarın tüm akademik birimlerde derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılacağı duyuruldu. Açıklamada, 30 Kasım günü yapılacak tüm sınavların ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. 

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle yarın yapılması planlanan tüm sınavların aynı sınav saatleri ve salonlarında 2 Aralık Perşembe günü yapılacağını belirtti.

Prof. Dr. Kurt, yarın yabancı dil hazırlık sınıflarında ve TÖMER Türkçe hazırlık sınıflarında derslerin çevrimiçi yapılacağını aktardı.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada da İstanbul’da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden hava koşulları nedeniyle üniversitede yarın dersler ve eğitimlerin çevrimiçi olarak yapılacağı bildirildi.

Ayrıca valilik kararı gereğince üniversite bünyesinde çalışan engelli ve hamile personelin yarın izinli sayılacağı kaydedildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın