Katledilen minik Müslüme soruşturmasında ‘husumetli’ detayı!

Mersin’de bir tepede cansız bedeni bulunan küçük Müslüme’nin babasının, husumetlileri olduğu yönündeki ifadelerinin ardından ekipler soruşturmayı bu yönde genişletti.

Mersin’in Gülnar ilçesinde, yörük ailenin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme’nin çadırlarının önünde bisikletiyle oynarken kaybolması sonucu başlatılan arama çalışmalarının 10. gününde acı haber geldi. Arama çalışmalarına katılan ekipler, küçük kızın cansız bedenine ulaştı.Müslüme’nin cesedi çadırdan 7-8 kilometre mesafede, 500 metre yüksekliğindeki bir dağın tepesinde bulundu. Küçük kızın cesedinin bulunduğu ormanlık bölge görüntülenirken, bölgenin yoğun ağaçlık alandan oluştuğu görüldü.

“ORAYA KADAR YÜRÜYEMEZ”

Torunuyla aynı ismi taşıyan anneanne Müslüme Yağal, torununun o bölgeye kadar yürüyemeyeceğini belirterek, “Oraya kadar yürüyeceğine hiç umudumuz yok. Ben Karaman’da oturuyorum, buraları çok bilmem. Çocuğumuzun incelenmesini istiyoruz. Acı haberler geldi, ciğerlerimize oturdu” dedi.

“HUSUMETLİLERİMİZ VAR”

Türkiye’yi sarsan olayla ilgili adli çalışmalar devam ederken küçük Müslüme’nin babasının güvenlik güçlerine arama çalışmaları sırasında “Husumetlilerimiz var.” dediği ortaya çıktı.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ

Polis ekiplerinin babanın bu beyanını dikkate aldığı ve çalışmalarını bu yönde genişletildiği belirtildi.

AİLE ÜYELERİ GÖZALTINDA

Jandarma ekipleri, baba Mehmet, anne Selvi, ağabeyleri, anneanne Müslüme Yağal, 2 hala ile bazı yakınları ifadelerinin alınması için Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürdü.

Anneanne Müslüme Yağal ve abla Nurcan Özcan, gece ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, aile bireylerinin gece boyunca olayla ilgili bilgi ve görgülerine yönelik ifadeleri alındı.

“AİLEM JANDARMA KOMUTANLIĞINDA”

Nurcan Özcan, kardeşinin cenazesini teslim aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Özcan, “Allah kimsenin başına vermesin. Hiç baştan beri böyle bir sonuç beklemiyordum. Hiç kimsenin aklına gelmez. Evden 7 kilometre uzaklıkta 3 yaşında çocuk, kimin aklına gelirdi? Tarif edildiğine göre oraya gidemez. Hiçbir şey bilmiyorum, şüphem yok, kimsenin günahını almak istemiyorum. Ailem Jandarma İlçe Komutanlığı’nda, hiçbir bilgi verilmedi.

CENAZEYE KATILAMAYACAKLAR

Biz de çok istedik katılmalarını. Son kez görsünler, diye ben de istedim ama nasip değilmiş olmadı, göremediler. Ailemle görüşemedik. Hiç böyle bir son beklemiyorduk.

“HÜZÜN DEĞİL SEVİNÇ BEKLİYORDUM”

Hüzün değil de ben sevinci bekliyordum, olmadı. Allah ömrünü bu kadar vermiş. Allah sevdiğini daha çabuk yanına alırmış, onun ömrünü de bu kadar vermiş. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.

OTOPSİ YAPILDI

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimi’nde gece otopsi yapılan Müslüme Yağal’ın cenazesi, işlemlerinin tamamlanmasının üzerine tekrar Gülnar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KARAMAN’DA TOPRAĞA VERİLECEK

Kesin ölüm nedeni otopsi sonuçlarının ardından belirlenecek küçük Müslüme’nin, memleketleri Karaman’da toprağa verileceği bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın