Yılmaz Özdil öve öve bitiremedi: HDP, seçmenini kandırmayan tek partidir

Yılmaz Özdil, konuk olduğu programda HDP’yi Türkiye’deki partilerle kıyaslayarak öve öve bitiremedi.  Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Bizim TV kanalında Lale Özan Arslan’a konuk oldu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özdil’in, HDP hakkında söylediği sözler sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.  HDP’nin seçmenini kandırmayan tek parti olduğunu söyleyen Özdil, “HDP açısından benim şöyle bir gözlemim var. Demokrasi tarihimiz açısından baktığımızda seçmenine yalan söylemeyen tek parti HDP’dir. HDP milletvekilleri, parti yöneticileri vatandaşa oy isterken ne dediyse seçildikten sonra birebir onu yapmıştır. Ben görüşlerine katılmam, tekrar söylüyorum. Onlar da biliyor, ben de yazıyorum” dedi.

HDP’nin PKK terör örgütü yanlısı görüşleri olduğunu da aktaran Özdil, “PKK yanlısı görüşleri tabi var, PKK ile ortak paydaları tabi var. PKK’nın siyasi yansıması mıdır? Evet, ama seçmenine yalan söylemez. Ne derse onu yapar. Aldığı her oyun hakkını veren tek partidir HDP. Hem Türk kavramına hem de Atatürkçülük kavramına karşı bir partidir ama aslında Atatürk vizyonunun getirdiği kadın, erkek eşitliğini uygulayan tek partidir” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın