İran’da 6,4 büyüklüğündeki depremde 2 kişi yaşamını yitirdi

İran’ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 2 kişi yaşamını yitirdi.

İran’ın güneyi şiddetli depremlerle sarsıldı.  Hürmüzgan eyaletinde 6.3 ve 6.4 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi.  İran devlet medyasındaki haberlere göre Basra Körfezi kıyısındaki eyalette öğleden sonra peş peşe meydana gelen iki deprem sonrası yetkililer, tsunami tehlikesi olmadığını ifade etti.

Çevre iller ve komşu ülkelerde de hissedilen depremin ardından birçok evde hasar oluştu. Depremde 2 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı açıklandı.  Elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemediği kaydedilirken halkın büyük bölümünün evlerine girmediği, dışarıda beklediği aktarıldı.

ÜST ÜSTE 2 DEPREM MEYDANA GELDİ

Bu arada Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de yardımcısı Muhammed Muhbir’e deprem bölgesine gitme talimatı verdi.  Hürmüzgan eyaletine bağlı Keşm ilçesi civarında bugün öğleden sonra 1 dakika arayla 6,4 ve 6,3 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın