Hindistan ile İsrail ortak İHA yapma kararı aldı!

İsrail ile Hindistan arasında ortak İHA yapımı için anlaşma sağlandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşviklerinin ardından Türkiye’de yerli ve milli sanayii adeta ayağa kalktı.

Üretilen SİHA ve İHA’ların, sahada gösterdiği başarılar tüm dünyada savaş senaryolarının yeniden yazılmasına neden oldu.  Türkiye, İHA ve SİHA alanında dünyada ilk üç arasına girerken diğer ülkeler de bu konuda yeni adımlar atmaya başladı.

Bu kapsamda, İsrail ile Hindistan yeni bir ortaklık kararı aldı. İki ülke arasında yapılan anlaşmaya göre; Hint ve İsrailli yetkililer ortak bir çalışma yaparak İHA ve SİHA üretimine başlayacak.

ALMANYA 800 MİLYON EURO BATIRDI

Bilindiği üzere Avrupa’da bazı ülkeler İHA üretimi kararı alsa da başarılı bir proje ortaya çıkaramadı. Almanya, 800 milyon euroluk yatırıma rağmen başarıya ulaşamadı ve proje çöktü. İsrail ile Hindistan’ın projesinin başarılı olup olmayacağı merak konusu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın