Güney Amerika ülkeleri Türk dizilerine büyük hayranlık duyuluyor!

Dünya çapında ses getiren Türk dizilerinin, Güney Amerika ülkelerinde büyük bir ilgiyle karşılandığı öğrenildi.  Popülariteleriyle meşhur olmuş Türk dizileri yabancı ülkelerde ses getirmeye devam ediyor.

“Gümüş”, “Binbir Gece”, “Muhteşem Yüzyıl” ve birçok Türk yapımı dizilerin yurt dışında yayınlanmaya başlaması, odağın Türkiye’ye yönelmesini sağlamıştı. Dünyada adından söz ettiren başarılara imza atan Türk dizileri, bu kez Güney Amerika ülkelerinin ilgi odağı oldu. The Economist dergisinin bu haftaki sayısında Ekvador’dan Meksika’ya kadar geniş bir coğrafyaya sahip olan Güney Amerika ülkelerinin prime-time saatlerinde Türk dizilerine yer verdiği belirtildi.

Güney Amerikalılar, Türk dizilerini yerel yapımlara göre daha nezih ve romantik bulduğunu belirtti. Özellikle geçmişte Halid Ziya Uşaklıgil’in unutulmaz eserinden uyarlanan ve başrollerinde Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem’in bulunduğu Aşk-ı Memnu dizisi büyük bir yankı uyandırmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın