Kıtlık Ekonomisine Geçin

Dünya kimsenin tekeline girmemiştir, girmez de.
Ancak dünyanın yönetimi ve yönlenmesini eline almaya çalışan malum güçler var. O güçlere ve onların Faaliyet alanlarına girecek değilim. Bu konuda herkesin az çok malumatı söz konusudur.
Yaşadığımız sürede gördüklerimiz ve yaşadıklarımızı ilahi bilgiler şaplonlarına döktüğümüz zaman bizlerin yapması gereken gerçekler bellidir. Oynanan oyunlar ne olursa olsun, yok etme politikaları ne kadar hız kazanırsa kazansın, biz inandığımız hakiki naslara göre hayatımızı tanzim etmek zorundayız.
Bura da ne var? Biz ne yapmalıyız. Bi iznillah şu üç haslet bizi muhafaza edecektir.
ÇOK İSRAF VAR: Hayatımızda israf varsa yolumuz kıtlığa çıkar. Devlet olarak, milletçe ve ferdi olarak bu çirkin ve kötü tarzımızı keskin şekilde bırakacağız. Hatırı sayılan örnek kimselerin hangi konumda olursa olsun örnek davranışlarını sergilemeli millete gerçek manada örnek olmalıdır.
Geçmiş dönemlerde yoğun kıtlık dönemleri yaşanmıştır. Ayağına çarık, midesine ekmek, üstüne giysi bulamayan ecdadımız bu haller içinde iken bile dünyaya karşı savaşmış yedi cephede düşmanı kahreden bir mağlubiyete uğratmıştır.
Gelecek olan bu ise yani kıtlık ise o da gelecektir. Biz neye layık isek onu yaşayacağız. Nankörlük edip, güzellik beklemek olmaz.
Nimete Saygısızlık Var: Bu gün elimizde olana şükür etmek inancımızın umdelerinden biridir. Gerek yönetim gerek ekonomik dengelerimiz, gerekse sağlık içinde olmamız her halimiz bize Allah’tan gelen bir nimettir. Bunu kabul etmeyip itiraz ve karşı koyma davranışına girersen nankörlük ederiz.
Büyük maddi güçleri elinde tutanlar tarafından ülkemize kuşatma hareketi yapılmakta olduğu az biraz etrafına bakanlar görebilir. Süper güçler ve onların yandaşları denizden karadan kuşatmayı tamamlamak üzerler. Birleşiyorlar, anlaşıyorlar. Korkmayalım ama gaflete de düşmeyelim.
Şeytani paraları elinde tutanlar büyük bir gücü (DOLAR) ı yükselterek bizi güçsüz duruma sokmaya çalışıyorlar. Pazar günü gece yarısı sürekli yükselen dolar, normal değil. Oyun var oyun.
Eğer uyanmazsak, kıtlık gelmeden kıtlık içinde gibi yaşamaya başlamazsak, aynı zamanda savaş halini de yaşayabilir. Hem aç kalmamak, hem de savaşın içine düşmemek için uyanık davranmalıyız.
Nankörlükten ve israftan kaçmamız bile bizi felaha eriştirecektir.
Dolar karşısında Japonyada 1 dolar=137 yen olmuş.
Dolar karşısında Rusyada 1 dolar = 74 Ruble olmuş.
Bu ülkeler yıkıldı mı? Biz de yıkılmayız. Doların kaç lira olduğuna değil, dolardan uzak durmaya bakmalıyız. Kendi ülkemize devletimize daha çok sahip çıkmalıyız.
Yani yarın gelecek olan kıtlık bu gün gelmiş gibi davranış göstermeliyiz.
Üretimi Artırmalıyız: Son olarak önemli bir işimiz daha var. Herkes elinden gelen üretimi ortaya koymalı ve daha fazla üretmeliyiz. Eş zamanlı olarak tüketimi de azaltmalıyız. Bir şey pahalı ise almayalım. Korkmayın ölmeyiz. Hakir düşmeyiz.

Hakkında Mehmet Karagöz

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın