Yazıklar olsun! Kılıçdaroğlu’ndan “10 büyük elçi gönderilmesin” kampanyası

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan büyükelçilerin ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmesi talimatını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı açılış toplantısında 10 büyükelçi tarafından Osman Kavala hakkında serbest bırakılması yönündeki çağrı ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na talimat verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstenmeyen adam ilan edilmeleri için talimatı verdim” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın büyükelçiler hakkındaki kararı üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan paylaşım geldi.  Twitter hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararına tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkeyi hızla uçuruma sürekleyen şahıs, bu sefer de ’10 büyükelçinin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi emrini’ vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına!” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın