Ersin Tatar: Biz 3 devlet bir milletiz, bizi kimse Türkiye’mizden koparamaz

Hatay’a ziyarete gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Türkiye’mize düşman olanlarla mücadele edeceğiz. Bizi kimse Türkiye’mizden koparamaz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda gerçekleşen Altınözü 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ne katılarak açıklamalarda bulundu.  İngiliz yönetimi döneminde yine Türkiye’nin desteğiyle kahramanca direnerek varlıklarını sürdürebildiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, çok şehit verdiklerini aktardı.

Tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen ve her şehit haberinde kendilerinin de yüreğindeki acıların alevlendiğini ifade eden Tatar, “Dolayısıyla sizlerin acısı bizlerin acısıdır. Eminim ki bizlerin acısı da sizlerin acısıdır. Dolayısıyla bir millet evet iki devlet, Azerbaycan’ı da dikkate alırsak üç devlet. Bu şekilde mücadelemize devam ediyoruz.

Bizlerle sürekli olarak mücadele eden gerek Kıbrıs’taki Rum-Yunan ikilisi, gerek Türkiye’nin farklı yerlerindeki Türkiye’mize düşmanlık yapanlarla sonuna kadar uğraşmaya devam edeceğiz, yeter ki Allah milletimize güç versin, Türkiye’miz daha güçlü olsun.” dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı’yla Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlığına, özgürlüğüne ve hürriyetine kavuştuğunun altını çizen Tatar, “Onun için tüm şehitlerimize müteşekkir iken aynı zamanda gazilerimizi de hiçbir zaman unutmayacağız çünkü onlara bizim bir vefa borcumuz var. Dolayısıyla buradaki gazilerimize de bir kez daha minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Sizlere olan bu vefa duygusu ile sağlıklı bir ömür diliyorum. Gazilerimiz bizlerin baş tacıdır ama netice itibarıyla mücadelemiz hala devam etmektedir. Bizi kimse Türkiye’mizden kopartamaz.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın