Erdoğan’ın fırçaladığı büyükelçi, soluğu Abdullah Gül’de aldı!

Abdullah Gül, Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapan 10 büyükelçi arasında yer alan Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki’yle görüştü.

Finlandiya’nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin büyükelçilikleri, Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

Büyükelçilikler, Osman Kavala’nın 4 yıldır tutuklu olmasının Türkiye’de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürdüğünü ileri sürdü.

Yapılan çağrının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da büyükelçilere tepki göstermiş, “Türkiye’ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin? Kimsiniz siz? Neymiş? Kavala’yı bırakın. Sen kendi ülkendeki haydutları, katilleri, teröristleri bırakıyor musun?” demişti.

Tüm bu gelişmelerin ardından Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 büyükelçi arasında yer alan Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

Büyükelçi Mari, Abdullah Gül’le yaptığı görüşmenin ilişkin fotoğrafını resmi sosyal medya hesabından paylaşarak “Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün Türkiye üzerine iyi bir konuşma gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın