Başkan Erdoğan: F-35’leri öyle veya böyle alacağız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Angola, Togo ve Nijerya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek’in ABD ile yaşanan F-35 krizi ile ilgili sorusuna Erdoğan, “Şu anda Savunma Bakanlarımız karşılıklı olarak bu görüşmeleri yapıyorlar. 1 milyar 400 milyon dolarımızı öyle veya böyle alacağız.” şeklinde yanıt verdi.

Afriya ziyareti dönüşü uçakta aralarında 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek’in de olduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD ile yaşanan F-35 gerilimine yönelik, “1,4 milyar dolarımızı öyle veya böyle alacağız” ifadesinde bulundu.

Başkan Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları:

MURAT ÇİÇEK: Afrika turuna çıkmadan önce yaptığınız basın toplantısında F-35’lerden dolayı 1,4 milyar dolar alacağımız karşılığı olarak Amerika tarafından bize F-16 alımı ve mevcutların modernizasyonu için bir teklif geldiğini açıkladınız. Bu durum ABD Dışişleri Bakanlığına soruldu; yalanlamadılar da doğrulamadılar da. Yine bir oyalama taktiği yürütüyorlar. Bundan vazgeçmeyecek mi Amerika?

“ÖYLE YA DA BÖYLE PARAMIZI ALACAĞIZ”

Şu anda tabi alt düzeyde bu görüşmeler söz konusu. Ama biz bu 1 milyar 400 milyon dolarımızı öyle veya böyle alacağız. Bütün bunlar konuşuluyor. Şu anda Savunma Bakanlarımız karşılıklı olarak bu görüşmeleri yapıyorlar. Şimdi Milli Savunma Bakanımız, Amerika Savunma Bakanıyla bir araya gelecek, görüşecekler. Mesafe alacağız diye inanıyorum. Roma’da G20 Toplantısında Biden ile biz de bunu tabi konuşacağız. “Ne yapıyoruz ne oluyor” diye soracağız. Hiçbir şekilde Türkiye’nin haklarının yenmesine fırsat vermeyiz.

BIDEN İLE ROMA’DA NE KONUŞULACAK?

Roma’da G20 Toplantısında Biden ile biz de bunu tabi konuşacağız. “Ne yapıyoruz ne oluyor” diye soracağız. Hiçbir şekilde Türkiye’nin haklarının yenmesine fırsat vermeyiz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın