Kılıçdaroğlu, ortağı Akşener ve heyetini, CHP Genel Merkezi’nde ağırladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. İyi Parti Grup Toplantısı sonrası Meclis’ten ayrılan Meral Akşener, beraberindeki heyetle saat 12.00’de CHP Genel Merkezi’ne geldi.
Akşener, burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer CHPliler tarafından karşılandı.  Karşılamanın ardından iki partinin genel başkanı, heyetleriyle birlikte toplantıya geçti.  İki lider, görüşme sonrası basın açıklaması yapacak.  Öte yandan gündemdeki konuların ele alınacağı görüşmede, Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yaptığı çağrı ve ‘siyasi cinayetler’ iddialarının da görüşüleceği öğrenildi.
İYİ PARTİ’NİN PLANI
Meral Akşener’in talimatıyla İyi Parti tarafından hazırlanan güçlendirilmiş parlamenter sistemi taslağına göre; Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi durumunda Cumhurbaşkanı pasif bir isim olacak. Başbakan ise tam yetkilerle donatılacak.  Bu plan ışığında Meral Akşener, Başbakanlık görevine talip.  CHP’nin İyi Parti’nin önerisini kabul etmesi durumunda pasif Cumhurbaşkanı görevi de Kemal Kılıçdaroğlu’na düşecek.
2023 yılında yapılacak seçimlerin ardından referanduma gitmeyi planlayan Millet İttifakı, ardından Türkiye’yi genel seçime götürmek durumunda kalacak.  Bu planlara göre; Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi durumunda Türkiye çok kısa süre içerisinde en az 2 kez sandık başına gidebilir.
TOPLANTI SONA ERDİ
İki parti lideri, görüşmelerinin sona ermesiyle gazetecilerin karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.
Gerçekleşen görüşmeyi değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ben yaptım oldu fikrinin Türkiye’yi getirdiği nokta açısından onların da dönüp istişare kavramını tekrardan hayatlarına almasına örnek olması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’NİN KENDİSİNE YENİ YOL HARİTASI ÇİZMESİ LAZIM”
Kemal Kılıçdaroğlu, “Güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin pek çok sorunu var. Hemen hemen her alanda ciddi sorunlar var. Bu sorunlardan Türkiye’nin arınması lazım. Türkiye’nin kendisine yeni bir yol haritası çizmesi, daha güçlü daha dinamik bir yapıya ulaşması lazım. Bunun için istişarelerde bulunduk. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.
İyileştirilmiş ve ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili olarak da bize bir çalışma verdiler. 6 siyaseti partinin genel başkan yardımcıları bu konuda çalışma yapıyorlar. Bu konuda da arkadaşlar bilgi verdi.
“BÜTÜN SORUNLARDAN TÜRKİYE’Yİ KURTARACAĞIZ”
Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Sorumlu politikacılar olarak bizler, bütün sorunlara kilitlenmiş vaziyetteyiz. İnşallah bütün bu sorunlardan Türkiye’yi kurtaracağız. Güzel yaşanabilir huzur içinde bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. ” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın