Beter olsun! CNN’den Biden’a öz eleştiri: Kriz liderliği markası bayatladı

Biden, sıkıntılı günler karşısında ülkesi için iyi liderlik ortaya koyamadığı gerekçesiyle hedef tahtasına oturtuldu.

ABD’nin 78 yaşındaki Başkanı Joe Biden, ülkesinde beklentileri karşılayamadığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Bu durumun bir yansıması, seçimlerde Biden’a karşı kaybeden eski Başkan Donald Trump’ın, “Koronavirüs kontrolden çıkıyor, tedarik zincirimiz çöküyor. Afganistan’da aşağılandık, sınırımız tam bir felaket. Benzin fiyatları ve enflasyon hızla artıyor.” şeklindeki açıklaması oldu.

Biden’ın sorunlar karşısında yeterli önlemleri almadığına işaret eden CNN International, ABD Başkanı için “Beyaz Saray’daki devlet odalarından birinden veya başkanlık kompleksinin başka bir yerinde televizyonda kısa konuşmalar yapma modeline düştü.” dedi.

1 trilyon dolarlık altyapı planı ve 3.5 trilyon dolarlık harcama planının, bu ayın başlarında Kongre’den geçemediği kaydedildi. “Joe Biden’ın kriz liderliği markası biraz bayatladı.” yorumu yapıldı.

Hamlelerinde başarısız olan Biden’ın, görüşlerini benimsetebilmek için ülkede çeşitli gezilerde bulunduğu, ancak hiçbir işaret ortaya çıkmadığı belirtildi. Bu durumun partinin liderlik kapasitesi hakkında şüphe uyandırdığı, birçok Amerikalının Biden’ın Kongre gündeminde ne olduğunu bilmediği aktarıldı.

CNN anketine göre, Joe Biden’ın görev onayının yüzde 50 seviyelerinde bulunduğu ifade edildi. Bununla birlikte söz konusu oranın, ABD’de 2022’de yapılacak ara seçimler öncesinde “harika” olmadığı kaydedildi. Başka bir analizde ise ABD’de artan sorunların, Biden’ın başkanlığını test ettiğine dikkat çekildi.

“Demokratlar şimdiden önümüzdeki yıl yapılacak ara seçimlerin Cumhuriyetçi bozgunu olacağından korkuyorlar. Başkan Donald Trump sinsi sinsi ilerliyor. Beyaz Saray bile işlerin iyi gitmediğini kabul ediyor.” denildi.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki’nin, “Ülkemizde gerçekten zor bir dönem. Hala koronavirüs ile savaşıyoruz ve biz de dahil birçok insan bunu atlatacağımızı düşünüyordu.” şeklinde itirafta bulunduğunun altı çizildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın