Vatan Partisi’nden “ Zağarlı Üretim Devrimi Kurultayı”

Vatan Partisi Adana İl Başkanlığının düzenlediği “ Zağarlı Üretim Devrimi Kurultayı”na katılmak üzere Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in Yüreğirli çiftçilerin sorunlarını yerinde dinlemek ve çözümler üretmek 9 Ekim’de Adana’ya geleceği bildirildi.
Zağarlı Üretim Devrimi Kurultayı ile ilgili bir açıklama yapan Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan 9 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Yüreğir Zağarlı mahallesi Karatas yolu FBY Enerji Santrali yanı asla çiftliğinde yapmayı planladıkları “Zağarlı Üretim Devrimi Kurultayı”na tüm Adana’lıların davetli olduğunu söyledi.
Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan, 1980 yılında yürürlüğe konulan “Dünya Ekonomisiyle Bütünleşme” Amerikancı ekonomi programı ile özelleştirmelerin başladığını, köylünün kambur ilan edilerek üreticilerin kenara itildiğini iddia etti.
Tarıma destek akçelerinin kaldırıldığını öne süren Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan, özetle şunları söyledi:
“Ekip kaldırdığımız tarımsal ve tarıma dayalı sanayi ürünlerini dışarıdan borçlanarak almaya başladık ve bu durum yıllardır devam etmektedir.
Gerçek üretici, cesur ve çalışkan kardeşlerim, gübre, mazot, tarım ilacı ve tohumlara gelen zamlar üreticilerimizi önümüzdeki yıllar için kaygılara sürüklemekte ve kara kara düşündürmektedir. Bunlar yetmezmiş gibi sulama avanslarının zamanında ödenmemesi, üreticilerimizin ürün kaybına neden olmakta ve zararlarını artırmaktadır.
Çukurova büyüklük ve verim açısından birinci sınıf tarım arazisine sahip dünyadaki üç ovadan bir tanesidir. Yasalara aykırı bir biçimde mahkeme kararlarına rağmen bu verimli ovamızın ortasında bitkisel atıkları yakıt olarak kullanan santrali bacasından tüten kül ve kanserojen partiküller içeren yoğun dumanıyla tarıma ve insan sağlığına büyük zararlar vermektedir.”

Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini, Asya’dan yükselen medeniyet güneşinin Türkiye’yi gerçek dostlarıyla buluşturacağını öne süren Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan,”Üreticileri kambur ilan edenlerin dönemi bitmiştir. Türkiye üretenlerin Milli Hükümetine doğru ilerlemektedir. Gerçek üretici köylülerimizi yeniden milletin efendisi yapacağız.”dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın