Kooperatiflerle ilgili kanun teklifi Meclis’te

Kooperatif Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifin kabul edilmesi halinde, koperatiflerde daha şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim sağlanacak. Bilgi sistemi oluşturulacak.

Kurulacak olan bilgi sistemi ile üyeler kooperatifin faaliyetlerini takip edebilecek. Gelir gider raporlarını, bilançoları bu sistemden izleyebilecek. Seçim öncesi listeleri görebilecek.

DÜZENLEMEYLE KADIN KOOPERATİFLERİ TEŞVİK EDİLECEK

Kooperatif yönetim kurulu, üyelik başvurularını 1 ay içinde karara bağlayacak. Yönetimde bulunanlar başka bir kooperatifte görev alamayacak. Yöneticiler en fazla 2 dönem seçilebilecek, ancak ara verdikten sonra tekrar göreve gelebilecek. Yeni düzenlemeyle kadın kooperatifleri teşvik edilecek. Kadın kooperatifçiliğini desteklemeye yönelik istisnalar sağlanacak. Kadınlardan başvuru harcı alınmayacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın