Parlamenter sistem ve kirli ittifaklar!

Tek adam kim? Düşünün parlamenter sistem hayali kuran millet ittifakının beş benzemezi 12 Eylülleri, 28 Şubat’ları, sınır ötesi tezkere için çekilen sancıları, aylarca cumhurbaşkanı seçemeyen parlamenter meclis faaliyetlerini adeta unutmuş durumdalar. Demirel’in “dün dündür, bugün bugündür” masalını bize yutturmaya çalışan Millet İttifakı’nın parlamenter sevdasını çok iyi anlıyorum.
Bunların derdi tek adam filan değil. Bunların derdi Türkiye’yi 12 Eylüllere götüren binlerce kardeş kanı döktören emperyalist ABD’nin değirmenine kan taşımaktır. Biden gelmeden önce ”Erdoğan’a çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalefeti desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz. Onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan’ı yenecek duruma gelmelerini sağlamalıyız.” diyerek Türkiye ve Tayip Erdoğan’ı siyasi dostları marifetiyle devireceğini çekinmeden söylemedi mi? Unutkan olmayalım lütfen…
ABD’nin nemalanmadığı ve çıkarlarına ters düşen parlamenter sitem; bize tıpkı 12 Eylül öncesi oluk oluk akan kardeş kanını 12 Eylül sabahı durduran, sonra da merhum Ecevit’in ABD’ye uyguladığı İncirlik, Güvercinlik ambargosunu gelir gelmez kaldıran Kenan Evren’i hatırlatıyor. Siyasi hırs sendromuna giren bazı siyasiler de ABD çıkarlarına hizmet etmek için mefta olan parlamenter sistemden medet ummakta. Bu inatta olanları çok iyi anlıyoruz. Çünkü, parlamenter sistem sayesinde bir gecede gecelik faizlerin 20 binlerde oynandığını kriz, kaos, faiz lobisinin gecelik kazanımlarını çok iyi hatırlıyoruz. Unutanlara da o karanlık senaryoları da bir daha yaşamamak adına hatırlatmak isteriz.
Çok unutkan olan ve tek adamın kim olduğunu çarpıtan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun Demirel’in parlamenter sistem sayesinde tek adam anlayışında kanunları hiçe sayarak başbakanlık görevini Erbakan’a vermemesini unutmuş galiba. Çok enteresandır ki Sivas’ta Madımak otelindeki yangında 37 vatandaşımızın diri diri yakılarak can vermesinde başrol oyuncusu olarak lanse edilen dönemin Belediye Başkanı Karamollaoğlu’nun bugün CHP’ye vagon olmasını anlamış değiliz. O dönemin Sivas Belediye Başkanı olan Temel Karamollaoğlu’nuna alevi olduğu ileri sürülen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya getiren ortak nokta veya proje nedir merak ediyoruz doğrusu. Karamollaoğlu’nun ideolojik yapısı dün yanlıştı da bugün mü doğruyu buldu. Yoksa gittiği yol yanlış ise niye nifak tohumu ekilmesine müsaade etti. Eğer geçmişinden utanç duyuyorsa bir proje adamı değilse partisini kapatsın Kılıçdaroğlu ile kol kola girsin CHP çatısı altında faaliyetlerini sürdürün.
Biz Madımak’ı unutmadık. İnsan olarak inancı, mezhebi, dünya görüşü ne olursa olsun o vahşet dolu olayının faillerini kınıyor ve lanetliyoruz. Bugün gördüğümüz odur ki, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini istemeyenler şerde saf tutmuşlar. Bu dönem bize cennetmekan Abdülhamid Han’ı anlatıyor. Abdülhamid Han’ın 10 yılda yaptığı hizmetleri 3 yılda yer ile yeksan eden sözde o vatanseverleri hatırlatıyor.
Sevelim sevmeyelim şu an partili Cumhurbaşkanı Sistemi Türk’e has bir yönetim sistemidir. Millet İttifakının beş bezemezin iddia ettiği “bu yönetim biçimi dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur” sözleri doğrudur. Olmadığı için bu sistem Türk’e has bir yönetim sistemidir diyoruz. Keza doğru olduğu için bir bardak suda fırtınalar koparılmak isteniyor. Haydi hayırlısı.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın