Ciğerimizi yakan hainlerin ciğeri yansın!

Caniler ciğerlerimizi cayır cayır yakıyor. Tedbirsizlik ve ihmal sonucu veya kasıtlı olarak çıkarılan orman yangınları sadece ağaçlara büyük zarar verip onları yok etmekle kalmayıp ormandaki canlı hayatını derinden etkilemekte ve büyük katliamlara yol açmaktadır.
Görüyoruz şu veya bu sebepten dolayı orman yangınlarını en çok insanlar çıkarır, yine en az zararı da insanlar görür. Evi, yuvası, yurdu yanan hayvanlardır, yok olan ise bitkilerdir. Aslında dünya dediğimiz gezegenin felaketi biz insanlarız.
Farkında mısınız? Ne zaman bir yerlerde bir orman yangını çıksa, hemen yakınlarında da eş zamanlı yangınlar başlıyor! Bu ne demek oluyor sizce? Ormanlar yanmıyor kardeşim yakılıyor.
Aklı selim bir şekilde iyi düşünmenizi isterim. Ülkemizin dört bir yanında hem de eş zamanlı bir şekilde çıkan bu yangınlar bir rastlantı sonucu veya herhangi bir ihmal ile çıkmış değil, burada kasıt var. Terör var. Bu da gösteriyor ki, ülkemiz ABD destekli ciddi bir Yunan-PKK terörüyle karşı karşıyadır. Yurt içinde ormanlarımızın yanması dışta sınırlarımıza askeri yığınakların yapılması tesadüfi değildir.
Yoksa hoş görü ve dayanışma merkezli olan insanlarımızın havanın güzel ve temiz kokusunun tadını çıkarmak, doğayla dostluk kurmak ve gelecek nesillerin bu dünyada mutlu yaşamasına yardımcı olmak isterken, ciğerlerini yakması mümkün mü? Canlar her birimiz gönüllü er olalım. Ormanlarımızı kollamakta ve kurtarmakta gecikmeyelim. Ülkemizin ciğerlerini yakan, insanlarımızın ölmesine, canlıların yok olmasına sebep olan hainlerin bulunup kanun nezdinde cezalandıralım.
Bu hainler şunu unutmamalı. Nasıl ki Türkler bir ölür, bin diriliyorsa, ormanlarımız için de tüm ülke, el ele verip bu alanları yeniden yeşillendireceğiz. Bu cennet vatanda gözü olan hainlerin ızdırabı da cezası asla bitmesin inşallah!
Dünya dediğimiz gezegen aslında sadece insanlara değil, bu gezegendeki tüm canlılara aittir. Ormanlar, habitatlar ve doğa, iş ve kazançtan daha değerlidir.
Ormanlar hayattır ve insanların aç gözlülüğünden ve terörist saldırılarından korunmaları gerekir! Yaşanan tahribatın büyük bir kısmı insan kılığına girmiş gözü dönmüş Türk ve Türkiye düşmanı olan çevrelerden kaynaklanmaktadır. Oysa bu gafiller şunu görmüyor, doğanın sonu geliyor ve bedelini hepimiz ödeyeceğiz.
Unutmamak gerekir ki; ormansız vatan, vatan değildir. Bizi ormansız bırakmak isteyen ve ciğerimizi yakanın, ciğeri yansın. Başka söz bulamıyorum.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …