PKK’lı Agit Rojhilat korumalarıyla öldürüldü

Son dakika haberi: MİT’in anlık istihbaratıyla Irak’ın kuzeyinde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK’nın sözde askeri konsey üyesi “Agit Rojhilat” kod adlı Mouhammad Housseyin Şahbazi isimli terörist ile korumaları öldürüldü.
Son dakika haberi… PKK’nın Metina Vadisi genel sorumlusu ve örgütün silahlı kolu HPG’nin sözde Askeri Konsey üyesi İran uyruklu terörist sözde eyalet sorumlusu olarak yüzlerce teröriste talimat veriyordu. “Agit Rojhilat” kod adlı teröristin öldürülmesinin örgüt içinde şok etkisi yarattığı öğrenildi.

Kuzey Irak’ın Metina, Avaşin-Basyan bölgelerinde başlatılan Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım hava destekli kara harekâtı kesintisiz sürüyor. Harekâtın 40. gününde etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 153’e ulaştı.

NOKTA HAVA HAREKATIYLA ÖLDÜRÜLDÜ

18 Mayıs günü PKK’nın Metina Vadisi genel sorumlusu ve örgütün silahlı kolu HPG’nin sözde Askeri Konsey üyesi İran uyruklu Agit Rojhilat kod adlı Mouhammad Housseyin Şahbazi ile korumaları Suriye uyruklu Şervan kod adlı Mahmoud İssa ile Mardin nüfusuna kayıtlı Çektar kod adlı Ekrem Aktürk, MİT’in anlık sinyal istihbaratı üzerine gerçekleştirilen nokta hava harekâtıyla öldürüldü.

SÖZDE ÖZEL KUVVETLER YAPILANMASININ TEPE İSİMLERİNDENDİ

Şehir merkezlerinde intihar saldırıları düzenleyen kadın canlı bombaların da eğitiminden sorumlu olan terörist Şahbazi, terör örgütünün suikast, sabotaj ve istihbarat gibi branşları içeren sözde Özel Kuvvetler yapılanmasının da tepe isimlerinden biriydi. Terörist Şahbazi 2015-2017 yıllarında bizzat Murat Karayılan’dan aldığı talimatla DEAŞ saldırıları bahane edilerek Kerkük’ün işgaline katıldı.

TÜRKMENLERE YÖNELİK BİRÇOK SALDIRIDA PARMAĞI VAR

Terörist başta Türkmen Cephesi partisine ait bina ve kuruluşlar olmak üzere Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı mahallelere yönelik roketatarlı ve bombalı saldırıları planlayarak birçok kanlı provokasyonda rol oynamıştı. Terörist Şahbazi’nin ölümü örgütte şok etkisi yarattı.

Öte yandan Van’ın Başkale kırsalında da 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

İYİCE SIKIŞTILAR

Türkiye’nin son olarak sözde Suriye sorumlusu Nurettin Sofi’nin etkisiz hale getirmesinin ardından Şahbazi’nin de ölümü örgütte depreme neden oldu.

Herkesin birbirinden şüphelenmeye başladığı örgütte 20 sözde üst düzey yöneticisine el çektirilip yerlerine başka isimler getirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …