26 ve 44 yıllık hasret bitti! Adana Demirspor ile GZT Giresunspor şampiyon

TFF 1. Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Adana Demirspor ve 2. sırada tamamlayan GZT Giresunspor Süper Lig’e yükseldi.

TFF 1. Lig’de Adana Demirspor, GZT Giresunspor ve Yılport Samsunspor, Süper Lig’e yükselebilmek için kader maçlarına çıktılar.

Deplasmanda Menemenspor’u 4-1 ile geçen Adana Demirspor TFF 1. Lig’i 70 puanla zirvede tamamlayarak 26 yıl sonra Süper Lig’e yükseldi. Yine deplasmanda Tuzlaspor’a konuk olan Giresunspor ise rakibini 2-1 mağlup ederek 70 puanla Süper Lig’e yükselmeye hak kazanan diğer takım oldu.

Adana Demirspor’un Süper Lig özlemi sona erdi. Deplasmanda, son maçında Menemen Belediyespor’la karşılaşan mavi-lacivertli ekip, deplasmanda attığı 4 golle şampiyonluğunu ilan etti. Ve 26 yıl sonra Adana Demirspor, Süper Lig’e yükseldi. Demirspor son olarak, 1994-1995 sezonunda Süper Lig’de yer almıştı.
Maçta golleri 6. dakikada Pa Dibba, 11. dakikada Okwuchukwu Francis Ezeh, 23. dakikada Hasan Kılıç ve 53. dakikada Sinan Kurt attı. Menemen Belediyespor’un tek golünü ise 76. dakikada Simon Zenke kaydetti. Rakibin filelerini 4 kez havalandıran Adana Demirspor, şampiyonluğunu ilan eden ve Süper Lig’e direk çıkan 2 takımdan biri oldu.

ŞAMPİYONLUK TİŞÖRTÜ GİYDİLER
Maçın son dakikalarında, Adana Demirspor yedek kulübesinde yer alan yedek oyuncular ve teknik heyet, ‘Şampiyon Adana Demirspor’ yazılı tişörtleri giyerek, şampiyonluuklarını son 5 dakikada ilan ettiler.

ADANA’DA BAYRAM HAVASI
Adana Demirspor’un şampiyonluk maçını nefes almadan izleyen Adanalılar, daha maçın ilk yarısında şampiyonluk kutlamalarına başladı. Şehrin dört bir yanı süslenirken, vatandaşların evlerinin çatısına çıkarak, havai fişeklerle ve şampiyonluk şarkılarıyla, kutlamalar yaptığı gözlendi.

SAMSUNSPOR PLAY-OFF’TA ALTINORDU İLE EŞLEŞTİ

Öteyandan Deplasmanda Adanaspor ile karşılaşan Samsunspor maçı 2-0 kazandı ve 70 puana yükseldi ancak üçlü averajda Adana Demirspor ve Giresunspor’un gerisinde kalan Karadeniz ekibi, ligi 3. sırada tamamlayarak Play-off yarı finallerinde Altınordu ile eşleşti.

İŞTE TFF 1.LİG’DE PUAN DURUMU

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …