Tartışmalı iOS 14.5 güncellemesi yayınlandı!

Apple’ın tartışmalı büyük güncellemesi iOS 14.5 destekleyen tüm iPhone modelleri için yayınlandı.

Apple geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği etkinlikle M1 işlemcili iPad pro, renkli Mac bilgisayarlar ve AirTag gibi ürünlerini tanıtmıştı.

Uygulama Takibi Şeffaflığı özelliğiyle uzun süredir beklenen iOS 14.5 güncellemesi de tanıtımdan bir hafta sonra bugün yayınlandı.

Gündemden düşmeyen ve Facebook gibi şirketlerin büyük eleştirilerine maruz kalan iOS 14.5 güncellemesi veri tartışmalarını alevlendirmişti.

iOS 14.5 güncellemesiyle gelen Uygulama Takibi Şeffaflığı özelliği uygulama geliştiriciler için yeni bir dönem başlatacak.

UYGULAMA TAKİBİ ŞEFFAFLIĞI

Apple, uygulama mağazası App Store’da yer alan uygulamaların hangi kullanıcı verilerine erişebildiğini etiketler halinde sunuyor. Ancak iOS 14.5 ile uygulamaların, reklam amaçlı olarak verilerinizi toplaması için artık sizden izin alması gerekiyor.

APPLE WATCH İLE IPHONE KİLİDİ AÇMA

Koronavirüs pandemisi nedeniyle maske takma zorunluluğu dünya genelinde iPhone kullanıcıları için bir kabus haline geldi. FaceID kullanan iPhone X ve üstü modeller iOS 14.5 güncellemesiyle gelen özellik sayesinde Apple Watch üzerinden ekran kilidini açabiliyor.

AIRTAG VE BUL

Bul uygulamasında anahtar, cüzdan, sırt çantası gibi önemli eşyaları takip etmek için iOS 14.5 ile AirTag desteği geldi.

Tam Konum Bulma; iPhone 11 ve iPhone 12 modellerindeki U1 çipi tarafından sağlanan Ultra Geniş Bant kullanılarak sizi doğrudan yakınınızdaki AirTag’e yönlendirmek için görsel geri bildirim, sesli geri bildirim ve dokunuş geri bildirimi kullanır.

SİRİ YENİLİKLERİ

AirPods’unuzu veya uyumlu Beats kulaklığınızı takarken gelen aramalar, kimin aradığı bilgisi de dahil olmak üzere Siri ile duyurulabilir; siz de eller serbest olarak yanıtlayabilirsiniz.

Grup FaceTime aramalarında, Siri’den bir kişi listesini veya Mesajlar’daki bir grup adını FaceTime ile aramasını isteyebilme desteği.
Siri’den acil durum kişilerini araması istenebilir.

GELİŞMİŞ HARİTA ÖZELLİKLERİ

Tahmini varış zamanı (TVZ),araba sürmenin yanı sıra bisiklet sürerken veya yürürken de Siri’den isteyerek ya da ekranın en altındaki güzergâh kartına ve ardından TVZ’nı Paylaş seçeneğine dokunularak paylaşılabilir.

OYUN DENEYİMİ

Xbox Series X|S Kablosuz Kumanda veya Sony PS5 DualSense™ Kablosuz Kumanda desteği iOS 14.5 ile gelen yenilikler arasında.

IOS 14.5 İLE GİDERİLEN SORUNLAR

Bu yeniliklerin yanısıra iOS 14.5 güncellemesi ile giderilen sorunlar ise şöyle:

1- Yazışmanın en altındaki mesajların, bazı durumlarda klavye tarafından gizlenmesi

2- Silinen mesajların hâlâ Spotlight aramasında görünmesi

3- Mesajlar uygulamasının bazı yazışmalarda mesajları kalıcı olarak gönderememesi

4- Mail’in, bazı kullanıcılar için aygıt yeniden başlatılana kadar yeni e-postaları yükleyememesi

5- Arama engelleme ve numara belirleme bölümünün Telefon ayarlarında görünmemesi

6- iCloud Sekmeleri’nin Safari’de görünmemesi

7- iCloud Anahtar Zinciri’nin kapatılamaması

8- Siri ile yaratılan anımsatıcıların yanlışlıkla sabah erken saatlere ayarlanması

9- Pil sağlığı rapor sistemi, bazı kullanıcılar için yanlış pil sağlığı raporu tahminlerini ele almak üzere iPhone 11 modellerinde maksimum pil kapasitesini ve en yüksek performans yeterliliğini yeniden kalibre eder.

10- iPhone 12 modellerinde siyah arka plana sahip azaltılmış parlaklık düzeylerinde görünebilen mat parlama görünümünü azaltmaya yönelik iyileştirme

11- AirPods Otomatik Geçiş’te sesin yanlış aygıta yönlendirilmesi

12- AirPods Otomatik Geçiş bildirimlerinin eksik veya yinelenmiş olması

IOS 14.5 GÜNCELLEMESİ ALAN IPHONE MODELLERİ

iPhone 12 mini

iPhone 12

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone XR

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone X

iPhone SE (2. nesil)

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPhone SE (1. nesil)

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …