Ne şiş yansın ne kebap ittifakı, HDP’ye kuzu, ABD’ye aslan kesildiler!

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin ‘soykırım’ kelimesi kullanmasına tepki yağarken muhalefetin iki yüzlü tavırları dikkat çekti.

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili açıklamasında ‘soykırım’ sözcüğünü kullandı.

Dışişleri Bakanlığı “ABD Başkanı’nın radikal Ermeni çevreleri ile Türkiye karşıtı grupların baskısı altında 24 Nisan tarihinde yaptığı 1915 olaylarına dair açıklamayı kabul etmiyor ve en şiddetli şekilde telin ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

HDP’NİN ALÇAK BİLDİRİSİNE SESSİZ KALDILAR

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı konumundaki HDP gündüz saatlerinde yayınladığı skandal bildiride “Ermeni Soykırımı bu topraklarda yaşandı ve adaleti bu topraklarda sağlanmalıdır” ifadeleri yer aldı.

Bu bildiri sonrası milliyetçi duruş sergiler gibi gözüken İYİ Parti ve sözde muhafazakar Saadet Partisi ve sözde Atatürkçü CHP ittifak ortaklarına karşı adeta üç maymunu oynadı.

1915 olayları ile ilgili Joe Biden’ın yazılı açıklamasındaki aynı dil ve argümanları kullanan Kandil uzantısı HDP karşısında tek kelime edemeyen CHP-İP ve SP, Biden’a sert tepki gösterirken AK Parti’yi suçlar dil kullanmaları dikkat çekti.

CHP: AK PARTİ İKTİDARININ BASİRETSİZLİĞİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Biden’a “ABD Başkanı Joseph Biden’ın 1915’te yaşanan acı olayları ‘soykırım’ olarak nitelemesi büyük bir yanlış olarak tarihe geçmiştir.” sözleriyle yüklenirken skandal açıklamanın sebebini “AK Parti iktidarının basiretsiz dış politikası” olarak gösterdi.

AKŞENER, TÜRKLERE KATLİAMCI DİYEN HDPKK’YA SESSİZ KALDI AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ

Türkleri ‘katliamcı’ diye suçlayan HDPKK Bildirisine sessiz kalan İYİ Parti Lideri Meral Akşener “Türk milletinin onurunu” savunarak “Sözde ‘soykırım’ lafını ağzına alarak tarihi yeniden yazmaya çalışanları da, Türk milletinin onur ve itibarına yönelik yapılan saldırıları; ciddiyetsiz ve dengesiz ilişkiler ağıyla yönetmeye çalışanları da en şiddetli şekilde kınıyorum.” dedi. Akşener de AK Parti’yi hedef alıp gelinen noktanın “acizliğin ifşası” olarak tarif etti.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: TÜRKİYE’Yİ SOYKIRIMLA ANMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sanki HDPKK’nın alçak bildirisinden haberi yokmuş gibi Joe Biden’ı “Tehcir Kararı’nı manipüle ederek Türkiye’yi soykırımla anmak kimsenin haddi değildir” sözleriyle eleştirdi.

DEVA HEM HDP’YE HEM ABD’YE GÖZ KIRPTI

Uzun süredir HDP’ye iyi ilişki sinyali veren Ali Babacan’ın liderliğini yaptığı DEVA Partisi “Uluslararası alanda küçük düşürülmemizin nedeni dış politikada kötü yönetimdir” başlıklı bildiri yayınladı. Metinde ABD’ye karşı yumuşak bir dil kullanılırken AK Parti sert bir dille eleştirildi.

Bildiride yer alan “karanlık günleri aşmak” için Biden yönetiminden medet umarcasına  “Bizim idealimiz ülke içinde ve dışında barış, istikrar, iş birliği ve refahtır. Geçmişe saplanıp kalmak değil, geçmişten ders çıkararak güzel yarınları inşa etmektir.” ifadeleri tepki çekti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …